Future Rave med David Guetta og Morten manglede fremtidens gnist

Future Rave-duoen David Guetta og Morten leverede en koncert på Tinderbox, der faldt fladt til jorden. Konceptet, der ellers skulle bringe rave-genren ind i fremtiden, var langt fra fremtidsorienteret og manglede både energi og innovation.

Efter et par minutters ligegyldigheder af musik med små bidder af ”Memories” og ”Satisfaction” tog David Guetta mikrofonen og sagde “I’m David Guetta, this is Morten, and together we are Future Rave”.

Og herfra gik det næsten kun ned af bakke.

Setlisten inkluderede ældre hits som “Titanium”, “Sexy Bitch”, og “When Love Takes Over”, men størstedelen af tiden føltes det mere som en nostalgisk rejse tilbage til begyndelsen af 2010’erne end en skildring af fremtidens rave.

Fra starten var der en påfaldende mangel på entusiasme både fra de to DJ’s, og flere gange blev musikken skruet ned, da man ville høre publikum synge. I stedet blev de mødt af pinlig tavshed.

Looking for a man in finance

Det var først ved et udmærket remix af den virale ”Looking for a Man in Finance” Tiktok-lyd, at stemningen var noget nær det særlige natte-spektakel, som Tinderbox torsdag havde brug for.

Morten, der mest af alt dansede rundt om Guetta og hoppede op på bordet, lignede en hypeman til en David Guetta koncert. Det virkede som om, at der manglede synergi mellem de to ellers kreative mennesker.

Der var øjeblikke, hvor showet kortvarigt viste glimt af potentiale. Da “Re-Sepp-Ten” med sin danske lyrik strømmede ud af højtalerne og kom der endeligt en mærkbar stemning. “Magnolia” formåede at bringe en særlig mystik og relevans tilbage til showet, selvom et ellers veldesignet lysshow nærmest var ikkeeksisterende på dette tidspunkt. Hvor var ”Domestic”?!

Normalt går publikum amok

Selvom Guetta og Morten forsøgte at få publikum i gear ved at råbe “Tinderbox, lad mig høre jer lave noget larm”, var responsen fra de fulde studenterhuer sløv og uden gnist. Deres forsøg på at engagere publikum faldt fladt, og de få gange, hvor publikum sang med, lød det frygteligt.

Visuelt var showet heller ikke imponerende. Den store bagskærm blev sjældent brugt, og danske Morten blev næsten ikke vist på storskærmen. Det bidrager kun til følelsen af, at han blot var en statist i et David Guetta one-man show.

Aftenen bød ellers på en broget samling af sange, der spændte fra gamle klassikere til nyere hits. Koncerten indeholdte blandt andet  “Bad”, “Hey Mama” og “Titanium”, og trods velkendte toner som “I’m Good (Blue)”, “Re-Sepp-Ten” og “When Love Takes Over” manglede showet den energi, der normalt får publikum til at gå amok.

Faldt fladt

Selv hits som “Play Hard”, “The Business” og “Freed From Desire” kunne ikke redde aftenens manglende entusiasme. Afslutningen med “Love Tonight (Shouse)”, “Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)” gav en sidste mulighed for at få publikum med, men selv disse forsøg faldt fladt.

Trods et imponerende arsenal af sange formåede Guetta og Morten desværre ikke at skabe den elektrificerende oplevelse, som Future Rave-konceptet lovede. Alt i alt var Future Rave-koncerten på Tinderbox 2024 en skuffelse, og hvis det er fremtiden, så vil jeg meget nødigt være en del af det.

Optræden manglende energi og kreativitet, og det virkede blot som om, at de sange man i forvejen kendte blev spillet, men blot tilføjet en håndfuld ekstra bas og big room elementer.
Utrolig ærgerligt med tanke på, at det netop er en genre, der bør komme til sin ret, live på en stor scene.

Det mest interessante ved deres optræden var publikums gradvise udvandring, og spørgsmålet om der ville nå at blive tomt foran Panorama før koncerten sluttede.

Jeg ville vædde med, at hvis Morten selv havde været hovednavn, så ville der have været propfyldt fra start til slut.

Vil du se flere billeder, kan du klikke lige her!

FUTURE RAVE MORTEN DAVID GUETTA, TINDERBOX, 270624
FUTURE RAVE MORTEN DAVID GUETTA, TINDERBOX, 270624

Se også

Solskin og synsproblemer ved Frank Carter på Roskilde Festival

På Roskilde Festivalens første rigtige musikdag indtog Frank Carter...

Lenny Kravitz klokkede i det på Tinderbox

I 2015 revnede Lenny Kravitz’ bukser til en koncert...

Badass attitude og fuck dig energi: Raye på Tinderbox

Med bad ass attitude og fuck dig energi indtog...

Det gjorde ondt at se James Arthur optræde på Tinderbox

Det gjorde ondt at se James Arthur optræde på...

Camilla Cabello tog legepladsen med på Tinderbox

Det lignede en utrolig oplagt Camilla Cabello, der fredag...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her