En uforglemmelig fusion af musik og mystik med Grace Jones

Lørdag den 15. juni 2024 leverede Grace Jones en uforglemmelig koncertoplevelse på Heartland Festivalens Greenfield-scene. Med en karriere, der spænder over flere årtier, er Jones en sand pioner inden for både musik og mode, og hendes evne til at forblive relevant og innovativ skinnede klart igennem lørdag aften.

Grace Jones, der begyndte som model i New York og Paris, har altid været kendt for sine slående looks og sin evne til at skille sig ud. Overgangen til musik og skuespil gjorde hende til en international sensation, og hendes show på Heartland var en bekræftelse af hendes fortsatte store indflydelse på popkulturen.

Koncerten åbnede med en intens version af “Nightclubbing”, hvor den mørke, næsten dystopiske stemning satte tonen for resten af aftenen. Jones’ kølige, tilbagelænede vokalstil osede af selvtillid og mystik, og hendes dramatiske optræden og karisma gjorde nummeret til det perfekte åbningsnummer.

Som aftenen skred frem, viste Jones sin utrolige alsidighed. En af de mest mindeværdige øjeblikke var, da hun introducerede en ny sang, der måske har fået titlen “We Got the Key”. Denne funky og groovy sang, der udkommer til sommer, passede perfekt ind i hendes vilde univers og blev modtaget med begejstring af publikum. Jeg ville dog hellere have foretrukket ”This Is”, ”La vie en rose” eller måske endda ”Walking In The Rain” som erstatning.

Grace Jones, Heartland 2024
Foto: Johnny Ekelund Jensen

Styrke og sårbarhed

Jones’ karismatiske tilstedeværelse på scenen var uundgåelig under “Demolition Man”, og med trommestikker i hænderne og en hat skråt på hovedet, formidlede hun både vrede og glæde. Hendes interaktion med publikum var enestående, især da hun med et glimt i øjet råbte: “Feel good to beat something up” og lavede bollebevægelser ud mod de fremmødte. Heartland elskede det.

Et andet højdepunkt var “My Jamaican Guy”, hvor hun iført farverne fra det jamaicanske flag udstrålede en rå passion. Den følelsesmæssige dybde i koncerten nåede sit højdepunkt med “Amazing Grace”. Der var tårer i hendes øjne, og den nænsomme fremførelse rørte hele publikum. Hendes stemme bar en styrke og sårbarhed, der gjorde både øjeblikket, men også koncerten på Heartland utrolig rørene.

Jones holdt energien høj med “Love Is The Drug” og “Pull Up to the Bumper”. Iført en disko-bowlerhat bevægede hun sig rundt blandt publikum, fuld af energi og livsglæde. Hendes interaktion med publikum skabte en intim atmosfære, selv midt i festens kaos.

Grace Jones, Heartland 2024
Foto: Johnny Ekelund Jensen

Defineret en æra

Koncerten sluttede med det ikoniske nummer “Slave to the Rhythm”. Sangen er ikke blot en sang, men et kulturelt fænomen, der har defineret en æra med sin unikke blanding af pop, funk og art-rock.

Sangen, med dens insisterende beat og hypnotiske rytmer, skabte en nærmest tranceagtig tilstand, der forførte og fangede publikum. Grace Jones’ dybe vokal tilføjede en ekstra dimension af magt og mystik, og på scenen leverede hun den med en intensitet, der efterlod ingen tvivl om hendes uovertrufne talent og karisma.

Det var en perfekt afslutning på en aften, hvor Grace Jones endnu en gang bekræftede sin plads som en ikonisk skikkelse i musikverdenen, og hun viste, hvorfor hun er en uforglemmelig kraft i musikverdenen.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Grace Jones, Heartland 2024
Foto: Johnny Ekelund Jensen

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her