Troye Sivan gav en stum fuckfinger til fordommene

 

Troye Sivan gav publikum en længeventet popfest fuld af seksuelle undertoner  torsdag eftermiddag på Northside. Nogle klarede mosten bedre end andre.

Den 29-årige Troye Sivan fra Australien indtog Echo-scenen som dette Northside’s første hovednavn torsdag eftermiddag. Sivan er blevet beskrevet som et af årets mest unikke indslag og der var da også noget af en folkevandring mod Echo inden koncert start.

Sivan startede ud med ‘Got Me Started’ og gjorde det ret hurtigt klart, hvilken slags fest dette skulle vise sig at blive. En rå, sexet fest hvor det handlede om bare at være sig selv og nyde at være til. Med fuld smæk på seksuelle undertoner, lapdances og flere outfit switches leverede Sivan et ægte popshow.

“What the fuck is going on here? Why did it take me so long to come to Aarhus!” sagde en rolig og afslappet Sivan efter hittet ‘My My My!’. Og selvom det godt kan virke lidt prætentiøst og slidt at bruge sådan nogle vendinger, så virkede det ærlig talt oprigtigt. Dog var der flere gange, hvor Sivan virkede en anelse fraværende. Om det var på grund af brugen af for meget backtrack, for rutinepræget præstation eller bare hans afslappede attitude er svær at vurdere.

Foto: Hjalte Gregersen, Northside.

For meget back-track og for mange featured numre

Som hovednavn var der høje forventninger til Troye Sivan og særligt som en sanger, der har et ry for at have et perfect pitch. Bare super ærgerligt, at vi aldrig rigtig fik det at mærke, da størstedelen af koncerten simpelthen var et stort backtrack.

I det mindste prøvede Sivan ikke at fake eller skjule, at det var backtrack på nogen måde, og muligvis er det bare sådan, han foretrækker at performe på. Men igen; det er ærgerligt, når han jo godt kan. De kunne enhver jo høre – altså, de få gange vi fik lov til det.

Showet druknede en smule i lidt for indøvet danse performance og numre, hvor Sivan blot var featured. Selvom en animeret Ariana Grande kom til syne på storskærmen under et af hendes numre, føltes det bare en smule fladt. Så selvom vi fik den kæmpe popfest, vi alle havde håbet på, blev det også en anelse uautentisk.

Foto: Hjalte Gregersen, Northside.

En stor fuckfinger til fordommene

Aldrig. Og jeg mener ALDRIG har jeg oplevet så mange mænd udvandre fra en koncert. Og ærligt, helt fair; hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, går man andet steds hen. Uanset hvad dette skyldes. Fred være med det. Men helt galt var det med de mænd, der stod og lavede gag-lyde, kom med homofobiske kommentarer og skabte sig, som var de mentalt smidt tilbage i børnehaven. Og der må jeg simpelthen bare sige; get over yourself.

Ja. Sivan’s show var seksuelt. Provokerer det nogen? Ja. Er der noget galt i det? NEJ. For hvis det havde været kvinder, der havde lapdancet og grindede op ad hinanden, var der nok ikke mange, der havde tænkt fem sekunder ekstra over det. Man må erkende at shows som Sivan’s stadig er aktuelle – og nødvendige. Heldigvis giver Sivan ikke en fuck for de fordomme der end måtte være blandt hans publikum.

Og dem der ikke var seksuelt forskrækket fik i hvert fald en sexet, sjov og dejlig fest med en popstjerne, der ved, hvad han står for og som er stolt af det. And why shouldn’t he.

Se også

Girl in Red beviste at upoleret ærlighed er det hele værd

Girl in Red serverede et upoleret og råt show...

Christopher festede på hjemmebane

Fredag aften ventede et hav af fans i alle...

August Høyen lyste op i Royal Arena

August Høyen åbnede koncerten i Royal Arena som opvarmning...

Finsk strengeleg og moden magi med Apocalyptica

Hvad er dummere end tre sortklædte finner, der spiller...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her