Pulp var udødelige og tidsløse på Northside

‘This Week’s Special Offer’ var uden tvivl Pulp på Astra torsdag nat på Northside og det var ikke til at mærke, at bandet ikke har spillet på dansk grund siden Roskilde Festival 1998.

Det var ikke til at mærke, at bandet var blevet 26 år ældre siden sidst de satte fod på dansk koncertgrund. I hvert fald ikke på leveringsdygtigheden og talentet. Jarvis Cocker indtog scenen iklædt en dyb grøn velour blazer og med en lethed og elegance, som man kun finder hos rutinerede og særdeles dygtige performere.

Vi er I gang og der bliver skudt den helt store hitpulje af, hvor ‘Disco 2000’ allerede er i begyndelsen af settet, som sætter ild til danseskoene rundt omkring i publikum – som iøvrigt er noget af en blandet, broget flok i alle aldre. Og jeg må indrømme at Pulp fans saftsuseme ved, hvordan man bærer merch!

Selvom Pulp lyd er særligt domineret af en markant britrock lyd med elementer af disco er der noget helt særligt tidsløst over Pulp. Det spiller bare stadig. Og ikke engang 26 år på bagen siden sidste koncert kunne mærkes, og de mennesker jeg var omringet af gik næsten i en ekstatisk lignende tilstand, da bandet gik begyndte at spille.

Den helt store hitpulje

Jeg fik også at vide af en gut, jeg stod ved siden af, at Jarvis Cocker har medvirket i Harry Potter and The Goblet of Fire, hvor han er frontmand i det fiktive band Weird Sisters. Og der må jeg indrømme, at jeg low-key fan girlede endnu mere over Jarvis Cocker, som tydeligvis er en provokatør – men gør det bare så garvet og elegant.

Netop fordi der var gået så mange år siden sidst bandet spillede i Danmark har det også betydet, at forventningerne har været tårnhøje.

Og Pulp skuffede ikke.

Måden bandet inkluderede dynamik i numrene på samtidig med at sammenspillet bare sad lige i skabet kreerede altså de helt rigtige rammer for en konge koncert torsdag nat.

Efter en god blandet pose med alt fra ‘Mis-shapes’ og ‘This is Harcore’ til den afsluttende banger ‘Common People’ lærte jeg endelig at forstå hypen omkring Pulp – både som band og som legende.

Se også

Girl in Red beviste at upoleret ærlighed er det hele værd

Girl in Red serverede et upoleret og råt show...

Christopher festede på hjemmebane

Fredag aften ventede et hav af fans i alle...

August Høyen lyste op i Royal Arena

August Høyen åbnede koncerten i Royal Arena som opvarmning...

Finsk strengeleg og moden magi med Apocalyptica

Hvad er dummere end tre sortklædte finner, der spiller...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her