Luftens Helte var langt fra helte på Jelling Musikfestival

Det var lagt op til en magisk Disney-eftermiddag i selskab med Luftens Helte og Stig Rossen under teltdugen på Jelling Musikfestival.

Og for det meste var det lidt over en time lange Disney-eventyr også magisk. For det 19-mand store band (20 med Stig Rossen) blev klassikere som “En Verden Af Liv,” “Fremmed Som Mig” og “Vindens Farver” fremført ganske ekstraordinært.

Men undervejs havde magien dog svært ved at leve op til forventningerne. Lyden under teltdugen var hjerteskærende dårlig, og det ellers velspillende band lød som et intetsigende hjørne af et brunt værtshus.

“I går spillede jeg kongen i Askepot. Det her er meget sjovere,” sagde Mr. Disney, Stig Rossen, efter han modtog et gigantisk bifald fra publikum, der både bestod af de helt små og deres oldeforældre.

Den festlige eftermiddag med Stig Rossen var dog for det meste uden den rigtige hovedperson. I stedet måtte man nøjes med et band, der både så forvirret og trætte ud.

Luftens helte, Jelling Musikfestival, 240524
FOTO: Martin Fastrup

Magien forsvandt

“Det Rent Og Skært Nødvendige” og “Et Menn’ske Li’som Du” lød overfladiske og uden karisma, men ved Herkules-hittet “En Helt Man Vil Huske” fik frontperson Laura Leunbach bevist, at magien var værd at vente på, efterfulgt af et medley af Disney Sjovs favoritter, heriblandt Chip og Chap og Kim Possible.

En medley bestående af noget af det bedste musik fra Disney Sjov, herunder Chip og Chap, Kim Possible, Phineas og Ferb, DuckTales og Luftens Helte.

Hvis man havde råd til Stig Rossen til de håndfulde numre, han var med i, så burde de også kaste nogle håndøre afsted mod Kurt Ravn, så den bombastiske og dystre “Arabiens Nat” ikke skulle forulempes under teltdugen.

Til gengæld reddede Stig Rossen koncerten igen, da han sang “You’re Welcome” fra 2016-filmen Vaiana og den utrolig smukke “To Liv” fra Tarzan med tilhørende junglebrøl. Magisk.

Luftens helte, Jelling Musikfestival, 240524
FOTO: Martin Fastrup

Helte bliver de ikke foreløbig

Publikum til en klassisk boybandkoncert er ofte ekstatiske og højlydte. Publikum til en Luftens Helte-koncert var endnu vildere. Det viste de under Bjørne Brødre-hittet “Jeg Er På Vej,” hvor man næsten kunne forestille sig bjørnene gå rundt i Alaska.

Pludselig begyndte musikken fra den Geoff Zanelli, Hans Zimmer og Klaus Badelt-producerede sang “He’s a Pirate,” som først og fremmest var utrolig malplaceret, men også utrolig intetsigende. Bandet lød som et orkester fra folkeskolen, hvor de ikke har øvet sig hjemmefra. Seancen tog evigheder, det lød dårligt, og nummeret ramte helt ved siden af.

Den farverige og samtidig sort-hvide koncert sluttede heldigvis på toppen med Stig Rossens elskværdige stemme og megahittet “Rigtige Mænd” fra 1998-filmen Mulan.

Men helte, det bliver Luftens Helte ikke foreløbig.

Vil du se flere billeder fra koncerten, kan du klikke her!

Luftens Helte, Jelling Musikfestival, 240524
FOTO: Martin Fastrup

Se også

Girl in Red beviste at upoleret ærlighed er det hele værd

Girl in Red serverede et upoleret og råt show...

Christopher festede på hjemmebane

Fredag aften ventede et hav af fans i alle...

August Høyen lyste op i Royal Arena

August Høyen åbnede koncerten i Royal Arena som opvarmning...

Finsk strengeleg og moden magi med Apocalyptica

Hvad er dummere end tre sortklædte finner, der spiller...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her