Mellem jubel og jammer stod Medina oprejst i Royal Arena

Royal Arena summede fredag aften af for forventning, da hele Danmarks Medina indtog scenen. Med et ‘I don’t give a fuck’-blik betragtede hun de 16.300 fremmødte, og da hun med et skarpt “Velkommen til Medina” indledte aftenen, blev konfettien sendt til vejrs i en eksplosion af fest og farver.

Konfettien var hurtigt væk, og festen blev hurtigt stoppet. Hvad der skulle have været Medinas største indendørskoncert nogensinde, blev til en minimalistisk oplevelse med alt for mange ligegyldigheder og tomme ord.

Medina spillede 26 sange på godt og vel to timer, og hun har efterhånden bagkataloget til at levere en koncert med hit på hit – ligesom Nik & Jay gjorde det – men i stedet blev Royal Arena præsenteret for otte nærmest identitetsløse sange: ”Til Den Lyse Morgen”, ”Lidt Endnu”, ”La’ Mig Være”, ”Større End Os”, ”Siger Det Ik’ Til Nogen”, ”Kærlighed”, ”Love Isn’t Easy”, ”Lige Bange” og ”Har Du Glemt”.

Heldigvis vekslede Medina imellem førnævnte og mange af de velkendte hits, og særligt i koncertens start var ”Giv Slip”, ”12 Dage” og en af publikumsfavoritterne ”Mest Ondt”, hvor Burhan G gæstede scenen. Her sang og skreg publikum så højt, at de formåede at synge højere end de to personer med mikrofoner.

Medina, Royal Arena, 13042024
Camilla Lundbye

Medinas styrke

Da den mere skjulte ”Rick Ross” fra debutalbummet blev spillet, blev Royal Arena sendt i ekstase. En skøn genopdagelse af en sang, der ifølge Spotify kun har under en million afspilninger, men efter publikums reaktion skulle man tro, den havde tættere på en milliard.

Medinas styrke ligger i de energiske numre, hvor hendes voksende vokal og energiske person virkelig stråler. Både ”Ensom”, ”Jalousi”, ”Kl. 10” og ”Danser For Mig Selv” fik hende til at ligne en million, men – og ja, der er et ‘men’.

Scenen i Royal Arena kunne lige så godt have været i Vega. En stor bagskærm, et rundt podie i to niveauer i midten og en catwalk ud blandt publikum samt to storskærme til hver sin side af scenen.

Jeg havde forventet noget større. Det er trods alt Royal Arena, vi snakker om, og når de førnævnte megahits så flyder ud af højtalerne, klinger det bare lidt hult, når scenen er lille. Det kommer sikkert til at se rigtig godt ud i den mindre fredag den 19. april i Djurslands Bank Arena i Aarhus.

Medina, Royal Arena, 13042024
Camilla Lundbye

Thomas Helmig redder aftenen

Mod koncertens afslutning beviste Medina, hvilken hitmaskine hun er. Både ”Synd For Dig”, ”For Altid” og ”Vi To” fik stemningen til at blive, og her sagde Medina tak for i aften. Men der manglede noget.

Efter få minutter kom hun tilbage, hvor hun med ”Lyser I Mørke” viste sin musikalske dygtighed, og hvor det var tydeligt, at hendes vokal har udviklet sig gennem årene. Det er efterhånden også nogle år siden, at 2009-hittet ”100 Dage” med Thomas Helmig blev udgivet, men da Helmig selv kom på scenen, brølede publikum så højt, at man et kort øjeblik blev i tvivl om, hvilken koncert man var til.

Koncerten kulminerede med det uundgåelige megahit ”Kun For Mig”, der cementerede Medinas ikon-status i dansk musik. Med en enestående aura omkring sig kræver det dog de helt rette omstændigheder for, at hendes talent virkelig stråler igennem. Selvom betingelserne i Royal Arena var til stede, manglede det sidste, for at hendes hitparade for alvor kunne udfolde sig.

Medina, Royal Arena, 13042024
Camilla Lundbye

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her