79-årige Gladys Knight: Legendeoptræden i Operaen

Koncerten med ’The Empress of Soul’, Gladys Knight, i Operaen den 31. maj var en livsbegivenhed med et show, der var skåret fuldstændig ind til benet og udelukkende fokuserede på musikken.

Det var en ældre Gladys Knight, som onsdag aften klokken 20:42 trådte ind på scenen. 

Haltende og med armen rundt om en sceneguide blev den 79-årige sangerinde ført ind på scenen til et yderst velspillende band, og ved tonerne af ”Baby Don’t Change” gik den sidste koncert med Gladys Knight på dansk jord i gang.

Selvom der generelt var få udfordringer under den 87-minutters koncert, var de dog mest markante i de første 15 minutter. Knight stod over for betydelige vanskeligheder med sin vokal under numrene “Make Yours a Happy Home” og “Every Beat Of My Heart”. Desuden var lydniveauet fra det ni mand store ensemble flere gange markant højere end Knights vokal, hvilket gjorde det svært at høre hende.

Men storsmilende og med godt humør kom hun og resten af bandet glimrende videre til ”Love Overboard”, ”Best Thing That Ever Happend to Me” og ”Oh! What a Love I’ve Found”. I den sidste sang leverede Knight en vokal, der var knivskarp, og hvor hendes karakteristiske kant og unikke stil, som hun har udviklet gennem sin lange karriere, var tydelig.

Hendes stemme bar følelsen og fortællingen i sangen med en helt særlig klarhed og berusende elegance.

Gladys Knight, Farewell tour, Operaen
Foto: Camilla Lundbye

Ren musikalsk nydelse

Koncerten med Gladys Knight var en blanding af musikalsk æstetik og elegance uden alt for meget show. Fokus var helt på musikken og de uforglemmelige melodier. Der var ingen koreograferede danse fra korpigerne eller overflødige rekvisitter. Det var kun Operaen og Gladys Knight, der i fællesskab skabte en aften fyldt med ren musikalsk nydelse. Normalt kan det godt blive utrolig kedeligt, når der ikke sker andet end musik, men i den setting med Gladys Knight fungerede det. 

Og nydelse var der meget af. ”If I Were Your Woman” lød fantastisk, mens kække ”Come Back and Finish What You Started” fik hele operaen til at rokke i de velourklædte stole. Hendes æra-definerende hits og utrolige vokale spændevidde har sikret hende en beundringsværdig status som en ægte legende – og onsdag aften var ingen undtagelse. 

James Bond-sangen “License To Kill” er en legendarisk sang, der formår at få selv de mindste hår til at rejse sig på kroppen. Dog blev den første del af sangen fremført på en fragil måde uden særlig meget kraft i stemmen. Det virkede som om, at Knight ikke havde tilstrækkelig luft til at synge de store og bombastiske omkvæd. Heldigvis kom hun igen i anden halvdel af sangen, som blev leveret præcis som den skulle. Med kraft, styrke og en vokalmæssig overlegenhed kunne man næsten forestille sig Timothy Dalton i bar overkrop. 

Gladys Knight, Farewell tour, Operaen
Foto: Camilla Lundbye

Musikalsk legende

Selvom Gladys Knight var forsinket, så kunne man mod koncertens afslutning ikke mærke, at den 79-årige sangerinde med stor sandsynlighed var træt. Både ”I’ve got to use my Imagination”, ”I Heard It Through The Grapevine” lød fantastisk, og man fik følelsen af, at der foran en stod et vaskeægte gospelkor. 

Koncertens sidste sang, megahittet ”Midnight Train To Georgia” blev fremført nærmest legende, men samtidig også rigtig skrøbeligt. Det lignede, at Knight selv havde det utrolig sjovt, da hun sang netop denne sang. Undervejs uddelte hun luftkys til publikum, og da sangen var færdig, sagde en dyb mandestemme over højtaleren”Give it up for Gladys Knight. Give it up for the empress of soul Miss Gladys Knight”, hvorefter hun forlod scenen – denne gang for nok sidste gang i Danmark.

Overordnet set var koncerten med Gladys Knight en musikalsk oplevelse, der ramte hjertet på det helt rigtige sted. Hendes stemme og repertoire af tidløse hits skabte en aften, hvor publikum kunne synke ned i musikken og lade sig fortrylle af Gladys Knights ikoniske stil og unikke tilstedeværelse på scenen.  Det var en aften, der blev husket som en hyldest til en sand musikalsk legende.

Vil du se flere billeder fra koncerten kan du klikke lige her!

Gladys Knight, Farewell tour, Operaen
Foto: Camilla Lundbye

Se også

Glædelig, groovy genforelskelse

Show, teaterkoncert eller kultkaos. Med ti mand på scenen...

Justin Timberlake ødelagde det for sig selv i Royal Arena

Grundet fotoforbud kan vi ikke vise jer billeder fra...

En stærk indsats fra Folkeklubben, men uden de store overraskelser

Folkeklubben, som er et dansk rock/pop band, med inspiration...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her