Lukas Graham, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

Lukas Graham leverede både fællesskrål og dødvande

Læs bedømmelse0 stemmer
3.5

Lukas Graham stod for åbningen af de nye bøgescener på Smukfest og leverede et set med både den største omgang fællesskrål og en hitparade. Men gik undervejs i stå i ballader

Så blev de nye bøgescener på den første smukfest i 3 år indviet og den ære stod ingen ringere end hele Danmarks darlings Lukas Graham for. Det er ingen hemmelighed at manden med den store stemme og hans band, står bag nogen af de største fællessange i 10’ere. Til dagens koncert blev der lagt ud med Happy Home, der vakte genklang i bøgeskoven – fra ung til gammel. Men så var vi ellers også ovre den første stille sang og rykkede hurtigt videre til hoppe- og dansefest med Take The World By Storm, Drunk In The Morning, Share That Love.

Lukas Graham, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

Det var svært at spotte nogen i publikum, der ikke sang med og vi fik en forsanger i hopla. Der blev spænet fra den ene bøgescene til den anden, for der er immervæk langt til den del af publikum, der står længst væk. Og her var der tale om en fest som alle skulle være en del af. At der er tale om et af Danmarks top liveperformere er der ingen tvivl om. Hele scenen var i spil og energiniveauet var i top. Graham havde kort sagt hurtigt publikum i sin hule hånd. Men det skulle ændre sig.

Kedelig tomgang

Der er mange stille sjælere i repertoiret, så det er uundgåeligt at tempoet ville skulle give ned et gear, for at komme hele vejen rundt. Og så er det jo nærmest også efterhånden en klassiker i de fleste sætlisten. Lig energien i starten og slutningen og sænk den i midten. På den måde fulgte Lukas Graham den helt gængse formel. Men midterdelen denne eftermiddag blev altså lige en kende for lang. Ikke mindst når der blev spillet ret ukendte numre, som publikummet på Smukfest ikke var bekendte med. Men hey, det er forståeligt. Mere ukendte sange skal også prøves af live – ikke mindst når der snart venter stort annoncerede soloshows. Næste gang, for Graham hentede i mod at det ikke var sidste gang de spillede Smukfest, så lidt færre tak. Soloer fra det virkelig velspillende band var til gengæld lækre og lige tilpas i længde.

Lukas Graham, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

Stemningen genoplivet mod enden

Men som sagt, det er en klassiker det med at hæve energiniveaut til sidst. Det var også præcis hvad der skete her. Off To See The World fik for alvor sparket gang i stemningen igen. Bøgeskoven kvitterede med at levere kor på “Oh, oh-oh-oh-oh”. Da der blev fulgt op med Strip No More og Mama Said, blev det tydeligt at publikum havde sukket efter noget mere energi.

Efter en kort pause fortsætte festen med Ordinary Things, Golden med gæsteoptræden fra Brandon Beal og det HELT store hit Seven Years. Hvor det samtidig blev tydeligt blev tydeligt at nummeret efterhånden har nogen år på bagen. Nærmest selvprofiterende med teksten “Soon we’ll be 30 years old / I’m still learning about life / My woman brought children for me / So I can sing them all my songs / And I can tell them stories”. Det gav sangen et ekstra lag, efter Graham tidligere i koncerten havde fortalt at ungerne stod ude i siden af scenen og så med.

Her var den perfekte afslutning på koncerten. Så hvorfor Lukas Graham valgte at gå helt ned i gear og give stemningen i publikum dødsstødet med Funeral vækker undren her. For den virkede overflødig og malplaceret efter det helt store klimaks. Måske var det for at bryde den klassiske rækkefølge, med at spille det største hit til sidst. Men koncerter er lidt ligesom et godt restaurantbesøg – Man husker det sidste man fik serveret bedst.

Se hele galleriet HER

Læs bedømmelse0 stemmer
3.5