X Factor
Foto: Lasse Lagoni

Udsolgt X Factor fest i Herning

Klokken 14 fredag eftermiddag var der kun syv billetter tilbage til dette års X Factor finale i Jyske Bank Boxen, Herning og man må derfor sige at der igen i år var inviteret til en brag af en fest på den jyske hede. Og de tre finalister Jógvan, Ivarsson Bang & Neumann og Emilie Esther gjorde alle sammen deres til at det blev en helt fantastisk aften i den store multiarena.

De havde i første omgang to sange hver til at gøre den danske befolkning bløde i knæene inden én af dem blev siet fra i sidste øjeblik, og dermed gå glip af chancen for at spille sit eget nummer for de mange mennesker i salen og foran skærmene landet over.

Jógvan gav i sin fortolkning af Coldplays Yellow et ordentligt skud groove og fik en til at tænke i tanker al a den verdenskendte britiske sanger Passenger, som han på flere områder minder om (stemmen, skægget og genremæssigt) men han er på samme tid helt sin egen med den færøske accent. En accent som positivt skinnede endnu mere igennem, da han sammen med Ulige Numre sang København og gav samtlige tilstedeværende gåsehud.

Ivarsson, Bang & Neumann fortolkede i første omgang Broken BellsThe High Road hvor den sammensatte trio på fineste vis harmonerede ufattelig godt og leverede en af sine bedste performances på X Factor-scenen til dato. Men alligevel formåede de, at overgå det da de delte scenen med Julias Moon og for alvor sparkede festen i gang med en “trio-duet” på nummeret Lipstick Lies og selvom det som udgangspunkt kunne lyde som en mærkelig konstellation, så gav de i hvert fald masser af grunde til at stemme på dem.

Finalefeltets yngste deltager, den 15-årige Emilie Esther, gjorde det som altid fortrinligt og som hendes mentor/dommer Remee sagde, så er det en kunstner som Danmark med stolthed kan sende afsted i Red Ones kyndige producerhænder hvis hun løber med sejren. Med en fortolkning af BeyoncéIf I Were A Boy samt en helt utrolig god duet med Stine Bramsen på hendes hitsingle Karmatown så ville det. hvis man lukkede øjnene og blot lyttede, være umuligt at gætte hvor ung hun er.

Nu bliver det for alvor spændende at se hvem der løber med sejren!