Drømmefangerne fra Patina fangede ikke rigtigt publikum

Foto: Flemming Ege
3

Patina gav lørdag koncert kl. 17:45 på Stjernescenen. Det blev en gryderet der smagte af meget, men ikke var velsmagende. Samlet var det noget af en rodebutik, de fik bikset sammen.

Patina har i 2022 udgivet deres andet album, Genstart, og har i løbet af de sidste par år spillet over 60 koncerter. De besøgte Smukfest første gang for tre år siden.

Flyvende udskiftning 

Svendborgbanden Patina består af syv mand. Bandet har tre forsangere, der på skift sidder bag gryderne. Og der er en hæsblæsende trafik på scenen, med høje knæløft og løb rundt i højt tempo. Rollen som sanger er med flyvende udskiftning, og bandet spiller på skift på de forskellige instrumenter. I flere numre når vi at få alle tre forsangere i ét nummer. Det giver en masse dynamik, men deres stemmer er ikke særligt forskellige, så denne gimmick er mere sjov end det bidrager til sangen.

Flammer der rammer

Flammer Rammer, var P3’s mest spillede sang i 2020, og i dag på Stjernscenen rammer nummeret publikum med stor virkning. Det er koncertens bedste øjeblikke vi får her, hvor Patina fungerer klart bedst. Energien og de gode melodier fra scenen, når ud og forbinder hele pladsen. Vi får også endeløs energi med Sådan må det være (Uh), og der danses og synges med. Nummeret Langsomt sind holder publikums fokus mod scenen, og formår at standse trafiken mod burgerboden, der lokker her ved aftensmadstid. 

En blandet gryderet

Vi er ikke i tvivl om at Patina er dygtige. Deres musik stikker i mange retninger. Der er super funky pop rock numre med synthflader. Vi får tempoet ned på Drømmefanger med akustisk guitar, og tunge rockede numre. Det lyder i momenter både som Alphabeat, Barselona og Minds of 99. Patina kan deres håndværk, og har masser energi. Men det er en kunst at bygge en koncert op, og få publikum med hele vejen. De mange skift i tempo, genrer og instrumenter, gør at publikum mister fokus. Der går snak og aftensmad i den, istedet for synergi. “Hvorfor gå i stå?”. Det gjorde Patina idag, selvom tempoet var højt.

Foto: Flemming Ege

Se alle billederne fra koncerten HER.

Patina, Smukfest, 060822
3