Foto: Flemming Ege

Made in Denmark var lidt som stegt flæsk med skilt sovs.

Læs bedømmelse0 stemmer
3.5

Made in Denmark på Smukfest skulle være en hyldest til dansk hip hop. Det blev til masser af bangers men der manglede flow i koncerten

Lørdag aften stod den ifølge Smulkfest til en hyldestkoncert til Dansk Hip Hop. Listen over grupper og kunstnere var offentliggjort på forhånd. På forhånd var det som om at der var nogen folk, der manglede på listen – Hvor var L.O.C, Pede B, Clemens og ja, måske ligefrem mr. L. Ron Harald. Skulle man være rigtig krævende ville man også efterspørge de 3 bananer i Malk de Koijn.

Der var et væld af mennesker på scenen. Så mange at jeg her tillader mig at skippe forbi en del af dem og giver en mere overordnet anmeldelse af koncerten som helhed. Ellers ville det her blive en meget lang affære. Sidder du derhjemme og læser med en seriøs omgang FOMO eller er du bare nysgerrig, så tjek setlisten her nederst.

Den gamle garde

Det var Suspekt der åbnede ballet og Kesi, der lukkede. Det opsummerer egentlig meget godt hvor bredt vi kom omkring. Den helt gamle garde var repræsenteret af Østkyst Hustlers og Den Gale Pose. Nu har Jokerens stemme jo altid lydt lidt kras, men den løs næsten decideret slidt og tenderende til dårlig. Måske der skulle være blevet tyllet lidt mere ingefær te ned forud for koncerten. Og hvorfor var Niarn ikke med inde på Havnen? Til gengæld kæmpe skud ud til Hustlerne for at til sidst at ændre teksten til “hun får for lidt” – ret 2022 on point.

Foto: Flemming Ege

Manglende flow i koncerten

Det vekslede konstant mellem gamle og nye kunstnere. Det fungerede egentlig ret godt, for det gjorde at alle dele af publikum hele tiden var med. For hver spillede kun ca. 2 numre, nogen kun 1. I den forbindelse ros for at Aarhus V rapperen Marwan fik 2. Det fortjener han.  De blev altså bare lidt juke box artigt i længden. Eller med andre ord meget kort ind, ud, ind, ud. For modsat hvad man kunne have forventet, var der ikke meget med at de forskellige rapperede joinede hinanden på scenen.

Der var dog nogen få undtagelser. Fx. da Benjamin Hav kom ind og fremførte Nick & Jay med Topgunn og derefter tog over. De overgange fungerede virkeligt lækkert og det kunne der godt have været mere af. Nu er hip hop trods alt en genre hvor det at nogen agerer hypeman er en ting. Og så virkede det faktisk mærkeligt at der ikke var nogen kunstnere der lavede medleys. Det havde kørt energien endnu højere op, fordi der så kunne have været endnu flere bangers undervejs. Fx. Emil Stabils Swimmingpool, Johnsons Bawler hele dagen eller Kig Forbi.

Hvorfor dem?

Der var bestemt højdepunkter udervejs og hænderne fløj konstant op blandt publikum foran Bøgescenerne. For der var da en fest. Men som en koncert fungerede det bare ikke heeelt. Man fik lidt indtrykket af at man havde hentet de folk ind, der alligevel var på festivalen og ikke havde kigget ret meget på hvem der har været indflydelsesrige. Ude Af Kontrol var malplacerede i både lydbilledet og musikalsk niveau. Bevars, det er helt fint at der var en del fra den nye generation, for det er trods alt dem der er definerende lige nu og de leverede.

Foto: Flemming Ege

De fleste rappere var virkelig gode til at indtage hele scenen, det var trods alt erfarne mænd, men der kunne godt have været noget mere interaktion med publikum. For ja, der var ikke en eneste kvindelig rapper på scenen denne aften. Szirley var eneste kvinde i løbet af hele koncerten. Var Tessa booket? Sådan bliver der forhåbentlig ikke om 10 år.

Made in Denmark koncerten blev lidt som at servere steg flæsk med skilt persillesovs. Noget stort set alle danskere kan lide, også selvom sovsen er skilt. Men det bliver bare aldrig sådan ægte godt.

Se alle fotos fra koncerten i galleriet HER

Setliste:

Suspekt: S.U.S.P.E.K.T.

Suspekt: Gomzo

Emil Stabil: Allerede Is

Jokeren: Havnen

Den Gale Pose: Spændt Op Til Lir

ICEKIID: ErruDumEllaHvad

Niarn: Mit Liv Mine Konsekvenser

Sivas D.e.r.u.d.a.f

Marvelous Mosell: Den Bedste Danser

Ude Af Kontrol – Fuckboi

Østkyst hustlers: Han får for lidt

De danske hyrder: Billige Bajere

Johnson. Ik Hate. Pyro! Og? 

Johnson. Det Passer

Marwan feat. Orgi-E: Hva Så Der

Marwan: Selvgroet velgjort 

Lamin: Window

Topgunn: Du Så Dejlig

Topgunn feat Benjamin Hav: Nick og Jay

Benjamin Hav: Dejligste Boy

Outlandish: Guantanamo

Artigeardit – “til mig”. 

Artigeardit feat. Kesi: Er Her

Kesi: Følelsen

Læs bedømmelse0 stemmer
3.5