Kiss spiller på Copenhell. Fotograferet af Helle Arensbak

Tak for alt, Kiss!

Læs bedømmelse0 stemmer
5

Koncerten med Kiss var en farvelkoncert, som overgik alle forventninger og skabte en folkefest, hvor Kiss strålede i to timer.

Den sidste koncert i Danmark – nogensinde.

Det var virkeligheden for det næsten 50 år gamle band, Kiss, som torsdag aften sagde farvel og tak til Danmark og det danske publikum, med en koncert der sang efter sang overgik sig selv.

Bandet kom sænkende ned fra luften, og fra koncertens første sange “Detroit Rock City”, Shout It Out Loud”, “Deuce”, “War Machine” og “Heaven’s On Fire” fik Kiss skabt en massiv folkefest uden problemer.

New York-bandet blev dannet i 1973 og har derfor næsten 50 års erfaring som tournéerne rockstjerner. Bassist Gene Simmons er 72 år, forsanger Paul Stanley er 70 år, Trommeslager Eric Singer er 64 år og guitarist Tommy Thayer er 61 år. Men alder er blot et tal, og det var Kiss et levende bevis på.

Tænk at være 72 år gammel og stadigvæk levere en koncert, som er så energifyldt, at ikke engang de helt unge stjerner kan følge med. Jeg vil næsten vædde med, at hvis man satte Gene Simmons og Paul Stanley på en cykel til sommerens Tour de France ville de vinde hele lortet.

Anmeldelsen forsætter under billedet.

Kiss spiller på Copenhell. Fotograferet af Helle Arensbak

Et show udover det sædvanlige

Kiss er i øjeblikket i gang med deres End of the Road World Tour, som er grunden til, at de kom forbi Danmark. Bandet har altid været vilde med sceneshow, men denne gang var det vildt og voldsomt. En massiv bagskærm samt 11 små oktogenformede skærme i toppen af scenen var med til at skabe et lysmekka, som skabte en farverig folketest.

Problemer har Copenhell haft rigtig mange af. På hovedscenen, Helviti, har lyden under Korn og Judas Priest været buldrende og på grænsen til det pinefulde. Helt modsat var det med Kiss. Fra da bandet gik på scenen klokken 22:30 og forlod den igen cirka to timer senere var lyden perfekt. Der var ikke en finger at sætte på det.

Deres sort-hvide ansigtsmakeup, lange tunger og nærmest ekstravagante sceneshow har været bandets vartegn i al deres levetid. Men showet til Copenhell var udover det sædvanlige.

Da sangen ”God of Thunder” begyndte stod Simmons på en platform hævet en del meter over scenen, og som han har gjort så mange gange før, savlede han med blod ud af munden. Han er, trods sine 72 år, en showmand, helt ind til benet – eller helt ind i munden fristes man til at sige.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.


Kuren er et kys

Det var et yderst velspillende band, der torsdag aften gav koncert på Copenhell. Med en varierende sætliste fik de fremført deres fineste materiale på en måde, hvor det ikke blev for meget, men ej heller for lidt.

Særligt under fire bestemte linjer i ”Calling Dr. Love” var publikum ellevilde: ”So if you please get on your knees // There are no bills, there are no fees // Baby, I know what your problem is // The first step of the cure is a kiss”. Her var der for alvor dømt fællessang på Copenhell.

I følge Kiss er det ottende gang, at bandet spiller i Danmark. Torsdag den 16. juli 2022 var sidste gang. Gene Simmons har udtalt, at det er deres alder, der får dem til at kysse livet på landevejene farvel. Det bliver aldrig det samme.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Kiss spiller på Copenhell. Fotograferet af Helle Arensbak

Tak for alt, Kiss.

Kiss leverede et fremragende show. Det blev der sat to tykke streger under ved sangen ”Love Gun”. Her fløj Paul Stanley i en wire fra hovedscenen ud til en mindre scene ved det ene fadølstelt.

Tænk at gå det ekstra skridt for at lave et vildt sceneshow. På den lille scene blev megahittet ”I Was Made for Lovin’ You” fremført elegant og passende. Der var igen dømt fællessang. Det spillede bare.

Inden bandet forlod scenen for en kort stund blev ”Black Diamond” fra debutalbummet spillet. Efterfølgende kom Eric Singer tilbage med et klaver og ti tonerne af den smukke sang ”Beth” tryllebandt han hele Copenhell.

Ved koncertens afslutning begyndte folk at forlade koncertområdet, men da megahittet ”Rock and Roll All Nite” begyndte folk at løbe tilbage. Konfettien strømmede ud af kanonerne, flammerne stod i lårtykke stråler. Festen var euforisk.

Da Kiss havde spillet deres sidste nummer, rejste alle sig op for at klappe, råbe, huje – i bedste Kiss-stil for at sige tak for mange års tros tjeneste. Kiss siger, at de gerne vil stoppe deres tour-liv på toppen. Efter torsdagens koncert står det klart, at den koncert de spillede, var toppen.

Tak for alt, Kiss.

Vores fotografer har taget billeder af hele koncerten. Dem kan du se lige HER!

Kiss, Copenhell, 160622
Læs bedømmelse0 stemmer
5