Hvor blev legenderne fra Metallica af?

Selvom Metallica har status som legender, så var der intet legendarisk over deres koncert onsdag aften på Copenhells hovedscene, Helviti.

Klokken 21.48 blev den sitrende stemning, som der hele onsdag har lagt tungt over Refshaleøen udløst. Efter en intro i form af “Ectasy Of Gold” blev den store Helviti-scene betrådt af de fire legender James, Hetfield, Kirk Hammet, Robert Trujillo og selvfølgelig den danske trommeslager Lars Ulrich.

Selvom kvartetten i det første nummer “Whiplash” virkede på grænsen til det sjuskede, så fik de under “Creeping Death” og megahittet “Enter Sandmen” styr på det hele. James Hetfields brutale vokal fik alle hår på kroppen til at rejse sig af frygt. 

Baseret på de mange hundrede, hvis ikke tusinde, Metallica trøjer der vandrede rundt på Copenhell, tror jeg, at det er de fleste, som har set bandet før. Det kan være derfor, at bandet spillede nogle af de mere rockede sange som “Trapped Under Ice” fra 1984-albummet Ride The Lightning og “Dirty Window” fra 2003-albummet St. Anger

Anmeldelsen fortsætter under billedet

 

Copenhells udgave af konfetti

Da bandet endelig havde spillet sig varme under “For Whom the Bell Tolls”, blev temperaturen skruet yderligere op. Bogstavelig talt. Under omkvædene ved “Moth Into Flame” blev de omkring 35.000 mennesker overrasket af et hav af flammer, som jo er Copenhells svar på konfetti. 

Efter “Seek & Destroy” sagde bandet farvel og tak, men kun for at vende tilbage efter en utrolig lang pausen. Pausen var så lang, at et par tusinde publikummer forlod koncertområdet inden bandet kom tilbage til nummeret ”Damage Inc.”. Jeg blev næsten selv i tvivl, om koncerten egentligt var slut. 

Koncerten med Metallica var ikke legendarisk, men de skal have stor ros for deres utrolig fascinerende sceneshow. Med pyroteknik, bevægende flammer og brug af skærme fik de gjort et festival-setup mere interessant end som mange andre gør. Særligt under ”One” blev det store show sat løs. Her brugte bandet også kabel-kameraet, der svævede over bandet til at lave utrolige fede billeder af blandt andet Lars Ulrich, der torturede trommerne.  

Hvad der også er blevet sat løs er priserne på deres ”eksklusive merchandise”. Inden koncerten med Metallica kunne man på storskærmene se en reklame for en eksklusiv plakat, man kunne købe ved at scanne en QR-kode. Plakaten har dimensionerne  45,72 x 60,96 cm og kan blive din for den lette pris til 377,92 kroner. Men du skal også betale 155,65 kroner for fragt. Betal venligst 533,57 kroner ved kasse et. For en plakat.

Anmeldelsen fortsætter under billedet

Metallica er hovednavn på Copenhell Fotograferet af Helle Arensbak

Hvor blev de af?

Koncerten sluttede med megahittet ”Master Of Puppets”, og her lød bandet fantastisk. De havde en snært af den legendariske status over sig, og man kunne endda høre publikum synge med. Det var en sjældenhed under aftenens koncert.

Med et stort fyrværkerishow lukkede og slukkede Metallica hovedscenen onsdag aften. De er blandt hovednavnene på dette års Copenhell, og for nogle nok også det ultimative hovednavn, men den cirka to timer lange koncert havde ikke den specielle Metallica følelse over sig. 

Det var ikke et legendarisk show, men trods alt stadig et show, som man vil huske. Bandet har et utrolig højt bundniveau, og under onsdagens koncert viste de, at selvom man laver koncerter på rutinen, så går det alligevel.

Du kan se flere billeder af Metallica koncerten lige HER!

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her