The Minds Of 99 triumferede næsten i Royal Arena

The Minds Of 99 triumferede næsten lørdag aften i Royal Arena. De store øjeblikke udeblev, men musikken førte folket sammen.

1, 2, 3, 4. This is a test.

Sådan startede den længe ventede koncert med The Minds Of 99 i Royal Arena lørdag aften. Som genopståede silhuetter stod Niels Brandt og co. med rank ryg og hovedet op ad til tonerne af gruppens nyeste single, ”1, 2, 3, 4”, som koncertens første sang.

Og selvom det tålmodige publikum var klar til start, så var starten på koncerten ikke noget at råbe hurra for. Det var ”Ung Kniv” derimod. Her vågnede hæren af inkarnerede The Minds Of 99 fans op. Med hænderne over hovedet og blikket stålfast rettet mod scenen hengav de 15.000 personer sig til musikken og fællesskabet. Og man forstår dem udmærket godt.

The Minds Of 99 har nemlig en unik evne til at samle folk om noget andet end arbejde, skole eller etnicitet for den sags skyld. De samler folket om musikken. Det gjorde sig under aftenens koncert stjerneklart med sangene ”Det Er Knud Som Er Død” og ”Drømmer Om Livet”.

The Mindes Of 99, Royal Arena, TMO99
Foto: Mikkel Johansen

Hvor blev brølet af?

En koncert i Royal Arena er ofte præget af en stor scenekonstruktion med tonsvis af lamper og rekvisitter med tilhørende ti dansere. Det var overhovedet ikke tilfældet lørdag aften. Formet som en lille trekant var scenen, som drengene spillede på ikke mere end et par meter bred. Til gengæld havde de tre sakselifte, og det er selvfølgelig også arena-værdigt.

Der er mange mennesker, som skråler med til The Minds Of 99s sange. Èn af de populære sange er ”Solkongen”. Særlig tekststykket ”Og hun ta’r dig ind / Med sin kind, ja ja / Så hun ligner dig / Hun er rund ligesom dig” plejer at være fuldstændig legendarisk. Da Niels Brandt spillede sangen på en mindre scene blandt publikum, så var det langt fra legendarisk. Sangen virkede som en irriterende pop-up reklame, man ikke kan lukke ned igen, før der er gået 15 sekunder.

Lørdag den 8. juni 2019 spillede The Minds Of 99 på Northside i Aarhus, hvor koncerten startede med Niels Brandt på en blå sakselift til tonerne af førnævnte sang. Denne gang var sakseliften rød, og sangen var ”Ud Af Min Krop”. Her erobrede Niels Brandt hele Royal Arena med sine monotone, men kraftfulde stemme midt i arenaen. Og hvordan kommer man så fra midt i arenanen tilbage til scenen? Man crowd-surfer selvfølgelig.

Men The Minds Of 99 har stadig noget specielt over sig. Med ”Ubåd”, ”Stor Som en Sol / Flad Som En Pandekage”, ”I’m Gonna Die” og deres nyeste sang, ”Big City, Bright Lights” imponerede gruppen i en medleylignende hypnose, hvor musikken igen fik lov til at sejre. Det var dog som om, at gruppen havde svært ved at samle publikum op efter den nye sang.

The Minds Of 99, Royal Arena, TMO99
Foto: Mikkel Johansen

Storhedsvanvid og kedelig afslutning

Når tågehornet inden sangen ”Stjerner på Himlen” går i gang, så er det en god indikation på, at nu skal publikum op i gear. Tågehornet fik hvert fald det siddende publikum til aftenens koncert op på deres fødder, men sangens storslående effekt udeblev. Effekten kom dog snigende ved sangen ”K Før Ærlighed”, hvor bandet lød fænomenalt godt.

Efter hele Royal Arenas puls var gået op, så fik sangen ”Hurtige Hænder” den ned igen. Med en guitar i sin hænder fremstod Niels Brandt som en stereotyp guitar-spillende type – bare meget mere intens. Og var man ikke en af dem, som havde hurtige hænder og sikrede sig en billet til koncerten i Royal Arena, så skal man kigge langt efter muligheden igen. Gruppen går nemlig først på scenen igen den 12. september i Telia Parken, som også er deres eneste koncert i 2020.

The Minds Of 99 siger, at alle skuffer over tid. Det gjorde de også selv. Sangen ”Alle Skuffer Over Tid” var en klichefyldt omgang, med en afslutning som er set tusinde gange før. Konfetti og tak for i dag. Koncerten i Royal Arena var afslutningen på deres arena tour, og deres sidste koncert i næsten 300 dage. Niels Brandt, Louis Clausen, Jacob Bech-Hansen, Anders Folke Larsen og Asger Wissing danner The Minds of 99, som er et af Danmarks bedste livebands, og de er virkelig dygtige, men man kan ikke lade vær med at undre sig, om luften er ved at gå ud af The Minds Of 99 ballonen?

Vi ses i Telia Parken.

The Minds Of 99, Royal Arena, TMO99
Foto: Mikkel Johansen

Vil du se flere billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her