Brad Paisley, Royal Arena
Foto: Morten Rygaard

Brad Paisley var sjusket i Royal Arena

Lørdag aften gæstede den 46-årige countrystjerne Brad Paisley en nedskaleret udgave af Royal Arena til en forhastede omgang country. Han virkede som en småtravl mand, der gerne bare ville videre i teksten.

Da klokken slog 21:12 blev lyset i Royal Arena slukket, og et hvin gik rundt i hele arenaen. Countrystjernen var kommet, og nu skulle festen i gang. Sådan lød det i hvert fald på de omkring 6.000 mennesker, der i aftes havde købt billet for at se den prisvindende sanger.

Øjnene var stålfaste på mikrofonstativet midt på scenen, da den 46-årige sanger vandrende ind på scenen. Med sin karakteristiske beigefarvede cowboyhat, sin sorthvide skovmandskjorte og guitaren i sin favn spillede han sangen ”Southern Comfort Zone” som koncertens første nummer.

Der var såmænd ikke tid til meget andet end at spille musik. Før det første nummer knap nok var færdigt, så fortsatte han og resten af slyngelstuen af et band med at spille. Sangene ”Ticks”, ”The World”, ”Perfect Storm”, ”Water” og ”Then” blev hastet igennem uelegant og sjusket. Normalt har hans sange en naturlig hygge omkring sig, men i aftes kunne den overhovedet ikke mærkes i koncertens første 45 minutter. Det gik simpelhent alt for stærkt.

Brad Paisley, Royal Arena
Foto: Morten Rygaard

Sjusk og amerikanske traditioner

Under sangen ”I’m Still a Guy” spurgte Brad Paisley og Chris Lane en kvinde blandt publikum ved navn Rachel, om de måtte se hendes telefon. Desværre takkede Rachel ja. Rachel havde sit kreditkort og studiekort sammen med telefonen, men det stoppede ikke de to sangere for at rode videre. Aftenens hovedperson fandt ud af, at Rachel var medlem af den berømte Ikea Family klub. til stor underholdning for publikum. Selv fik han da også sat lattermusklerne i gang.

Det sjove stoppede ikke der. Under den romantiske sang ”She’s Everything” kom den amerikanske tradition ’Kiss Cam’ frem på storskærmen. Hundredvis af par stod afventende i armkrog, for at kameraet opfangede dem så de kunne kysse. En enkelt mand valgte dog at kysse sin øl fremfor hustruen.

Koncertens første 45 minutter virkede sjusket, men da bandet først havde spillet sig varme, så var den charmerende og levende Brad Paisley endelig til at mærke. Under sangen ”Whiskey Lullaby”, som udover at være hans mest afspillede sang på musiktjenesten Spotify, slog han rødder, og tog sig endelig tid til at gennemføre en sang med den passion og sikkerhed, som han plejer at besidde.

En omgang flaskehalsen peger på

Efter godt og vel 70 minutter kunne man endelig mærke Brad Paisley, og musikken var endelig så hyggelig, som den plejer. Ved sangen ”The Mona Lisa” var stemningen i salen som en propfyldt bodega, hvor følelserne sad helt ude på tøjet. Flere græd i takt med at sangen lakkede mod enden.

Royal Arena havde i dagens anledning givet publikum lov til at bære cowboyhatte. Det var derfor naturligt, at store dele af publikum havde en hat på – hvert fald så længe det varede. Ved koncertens sidste sang, ”Alcohol”, blev de fleste hatte nemlig fjernet fra hovedet og blev i stedet holdt mod hjertet. Han sang direkte fra hjertet, og det kunne publikum mærke. Det virkede bare falsk.

Koncerten med Brad Paisley var en sjusket omgang, som kunne minde om en omgang flaksehalsen peger på, hvor udfordringen var, at man skulle spille en koncert, hvor man virker totalt ligeglad det meste af tiden. Nu er det Paisleys tur til at spinne.

Brad Paisley, Royal Arena
Foto: Morten Rygaard

Se Morten Rygaards flotte billeder fra koncerten HER.