Farveblind, Roskilde Festival, Apollo, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Platinblond elektro headbanging med Farveblind

Farveblind havde æren af at åbne Apollo på Roskilde Festival 2019 og i den anledning havde de medbragt gæster og et tungt elektronisk sæt til at vække publikum op til dans.

På trods af at duoen gik på 17.15, kun et kvarter efter at pladsen åbnede, var der et godt fremmøde foran scenen klar til basttung eftermiddagsrave. Der blev lagt ud med blandt andet You forever og Bad fra EP’en Boxes. Det virkede dog som om publikum først rigtigt vågnede op til dans da franske Killason kom på scenen til det tungere nummer “Bad”. Generelt var det de rigtig tunge basnumre, der for alvor fik fyret op for dans og moshpit. Det faldt derfor ikke i dårlig jord, da der undervejs blev råbt “nu spiller vi lidt ondere”.

Venner fra nær og fjern

Som Magnus Grønnebæk noterede har Farveblind heller ikke så mange numre og derfor havde de også medbragt nye numre og som nævnt adskillede gæsteartister. Jenny Rosander, aka. Lydmor, blev introduceret som “Den hårdest arbejdende musiker i Danmark” og tilføjede masser af rå attitude, med hendes efterhånden kendetegnende neonmaling. Foruden Lydmor lagde Selina Gin også vejen forbi. Dagens gæsteartister tilføjede, udover vokal og tekster, hver deres stil der på fin vis blev blandet med Jens Mourtizens tighte trommer og den massive synthbas.

Det var ikke fordi at Farveblind ikke gjorde deres del for at få sat gang i festen, med armene i  vejret og undervejs det næsten obligatoriske nu-skal-alle-ned-og-sidde-trick. Alligevel var det som om det mest fungeredefor publikum når gæsteartisterne kom på scenen.

Halvtom afslutning

Da der blev råbt “ses!” fra scenen var der en stor del af publikum som enten havde travlt, eller ikke forventede ekstranumre. Resultatet var at en del mennesker havde forladt Apollo, da Farveblind igen kom ind på scenen i selskab med den engelske rapper Paul Stephan og fremførte Jewels, der hurtigt fik publikum til at skyde håndtegn af mod scenen på bedste hip hop maner.

Koncerten rundede af med Run around, med dets gentagend “uh ah”, der sendte Magnus Grønnebæk ned foran publikum og op til en kort omgang crowdsurfing, før han igen indtog scenen og lukkede showet ved at give tambourinen nogle gedigne klø ned i scenegulvet, mens gæsterne Killason og Paul Stephan joinede på vokal og startede dagens sidste moshpit. Farveblinds bastunge rave nåede aldrig at få publikum 100% op i gear, men om det skyldtes de foregående 4 dages fest på campingpladsen eller at deres musik nok bedst passer ind i de sene nattetimer, det er ikke helt til at sige. Sikkert er det at duoen blæste afsted med et tight spillet set med masser af energi og platinblond headbanging… Og at Roskilde Festival burde overveje at sætte dem på efter mørkets frembrud, for det har de fortjent.

Farveblind, Roskilde Festival, Apollo, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER