Twenty One Pilots, Royal Arena
Foto: Bo Källberg

Twenty One Pilots var et overvældende virvar

Multigenrebandet Twenty One Pilots’ koncert i Royal Arena mandag aften var lige så udefinerbar som deres musik. Det store show voksede bandet over hovedet.

Klokken 21 præcis forsvandt lyset i Royal Arena, og lyden af pigeskrig overtog mørket. En brændende bil blev præsenteret på scenen sammen med de to medlemmer af det amerikanske band Twenty One Pilots, Tyler Jospeh og Josh Dun.

Bandets musik er meget i øst og vest, og på samme måde var deres optræden også meget i hvert sit hjørne. Efter første sekvens, hvor de to bandmedlemmer var iklædt elefanthuer og bandanaer om ansigtet for at skjule det og optrådte ved føromtalte bil og kørte rocklyden helt derud, hvor der blev growlet, kom Joseph i næste sekvens af koncerten ud med Hawaii-skjorte på og en ukulele i hånden og kørte på med pophitsene.

Det hele var til punkt og prikke planlagt, men de to herrer forsvandt nemt i deres eget setup. Der var intet at sætte på musikken, men det havde klædt dem at køre et mere nedtonet show, til trods for at være i en hal med så mange muligheder. De beviste, at man ikke altid bør, bare fordi, man kan.

Den generelle fornemmelse for oplevelsen var forvirring, men (det lille) publikum var glade, hujende, jublende, dansende og – især knægten til min venstre på siddepladserne – filmende. Det virkede til at være et dedikeret publikum, der kender alle albums og alle numre udenad og virkelig forstår det poesiunivers, som Dun og Joseph har bygget op. Som udefrakommende var den røde tråd umulig at opstøve, og det var frustrerende for mig, der ikke er lige så velkendt i universet.

Alt i alt var arenaen igen et fantastisk spillested at besøge, lyd, lys og akustik sad lige i øjet. Det samme gjorde det musikalske aspekt af koncerten. Men det var som at spise en kage med alt for meget glasur og krymmel på. Hvis grundlaget ikke kan holde til det, bliver det kvalmende.

Twenty One Pilots, Royal Arena
Foto: Bo Källberg

Se resten af Bos billeder HER.