George Ezra, Tap1
Foto: Thomas Rasmussen

George Ezra sendte publikum på tur til fællessangens paradishave

George Ezra inviterede publikum til ren feel good-fest i Tap1 med vaskeægte hits som indbød til fællessang i topklasse. 

George Ezra er blot 25 år, ung, charmerende og opfylder de fleste parametre for at være et sandt teenageidol eller i hvert fald alle de parametre, der skal til for at fange de unge pigers interesse. Men det var langt fra kun unge piger, som var at finde i den gamle spritfabrik på Amager, Tap1. Mænd og kvinder i alle aldersgrupper var at spotte, da jeg placerede mig blandt det forventningsfyldte publikum torsdag aften.

”Staying at Tamara’s” udkom d. 23 marts og er George Ezras andet studiealbum. Albummet har klaret sig godt på flere internationale hitlister, og de fleste folk som har haft adgang til radio eller streaming tjenester vil kunne skråle med på tredje singlen ”Shotgun”, som har været spillet intenst sommeren over. ”Shotgun” vender vi tilbage til, for det var første single fra selvsamme album, som blev starten på en festlig aften i englænderens selskab.

”Don’t Matter Now” skabte den gode stemning fra første strofe. Gule og orange lysstråler fyldte scenen med varme farver og understregede den ro og charme, George Ezra indtog hallen med, og som instinktivt smittede af på publikum.

”Pretty Shining People” var blot showets fjerde sang, men her kom det allerede til udtryk, hvilken effekt George Ezra havde på publikum, da musikken blev dæmpet og ansvaret blev lagt over på folkemængden, som i den grad levede op til det.

Moderne spillemand med noget på hjerte

George Ezra er en moderne spillemand i bedste forstand. Han kan beherske en guitar til fulde, få alle til at synge med på hans velskruede sange og så kan han fortælle en god historie. Undervejs i showet stoppede George Ezra op flere gange, og knyttede små fine anekdoter til sine sange. Men hvor der kunne have været risiko for at hele stemning røg, skete det modsatte, han leverede sine fortællinger med humor, som fik publikum til at bryde ud i latter. Perfekte pauser, som gav en dybere forståelse for, hvor sangene kommer fra.

At George Ezra er en ung mand, som besidder en ualmindelig moden stemme, er efterhånden lige så klichéfyldt som ”Roser er røde, violer er blå”. Men det er trods alt lige så sandt, som det står skrevet. Den unge englænder har en dybde og varme i sin vokal, som er både karakteristisk og fængende. På ”Hold My Girl” viste George Ezra en særlig sårbarhed i hans vokal, som var både stærk og skrøbelig på samme tid. Som kontrast til dette moment stod

”Did You Hear The Rain?” som beviste at George Ezra også besidder en mere rå kant og en mere rocket tone, som klædte ham. Forhåbentlig vil han dyrke den side mere i fremtiden.

George Ezra, Tap1
Foto: Thomas Rasmussen

Ren ”feel good”-stemning og fællessang

Publikums engagement var heller ikke til at tage fejl af denne torsdag aften. Helt fra begyndelsen greb de den gode energi, som George Ezra havde taget med og kastede den direkte tilbage til ham på scenen. Hvilket resulterede i et fantastisk sammenspil mellem den unge stjerne og de fremmødte fans, som forstod at engagere sig i sangene og synge med for fulde lungers kraft.

Det er ikke just paradisiske omgivelser, der er at finde i Tap1. Men det fik den unge stjerne os til at glemme fuldstændig for en stund. Først på aftenen pointerede George Ezra, at hans nye sange handle om at flygte fra alt omkring én og give sig selv lov til at drømme. De helt store hits som ”Paradise” og ”Budapest” fik publikum op i et højt gear og væk fra hverdagen. Det lod til, at de eneste de tænkte på i dette moment var at være tilstede og nyde livet.

Den helt store finale blev naturligvis ”Shotgun”. George Ezra inviterede publikum med til en allersidste fest – en fest som man i allerhøjeste grad ønskede at være inviteret til. Som festens midtpunkt spillede George Ezra og bandet for, alt imens publikum for sidste gang denne aften peakede i fællessang. Jeg selv forlod Tap1 med et stort smil og en tro på, at vi nok skal se meget mere til den unge herre i fremtiden.

George Ezra, Tap1
Foto: Thomas Rasmussen

Se Thomas’ billeder fra koncerten i Tap1 HER