Annika Aakjær, Klubscenen, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Annika Aakjær – Lige ved og næsten

Trods en forsinkelse på 20 minutter og tilbagevendende tekniske problemer overvandt Annika Aakjær over Klubscenen på Tønder Festivalens sidste dag. Lige ved og næsten.

I går var Annika Aakjær ramt af tømmermænd, da hun var med i Tønder Festivals koncept Women’s Circlesammen med blandt andet The Secret Sisters, Tami Nielson og danskerveninden Laura Mo. Aakjær virkede dog mere oplagt med tømmermænd, end fuldstændig ædru.

”Vi beklager forsinkelsen, der har desværre været mange problemer. Hvoraf, at jeg nok er det største” jokede Aakjær før hun slog over i ”Med Det Samme” og ”Aldrig Mere Sommer”, hvor hun fortalte om sin sommerdepression og hendes utallige google søgninger om syptomer og en kur.

Aakjær havde også googlet rigtig meget om svaner. Ifølge hende selv så har hun i hele sit liv været bange for svaner. Da hun som 4-årig havde lyst til at kramme en svane, og hendes farmor panisk råbte hende i hovedet over at gøre det. I den anledning blev ”Plads Nok” sunget til stor latter og jubel for publikum.

Annika Aakjær, Klubscenen, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Majbrit skulle giftes

Nogle mennesker ved ikke hvordan man opfører sig til en koncert. Særligt ikke manden der i samme telt som Aakjær spillede, begyndte at snakke i telefon. Ud fra hvad der kunne høres, så skulle han havde boller i karry til aftensmad. Ikke af nogle af de resterende hundrede mennesker bekymrede sig om det.

Anekdoterne for Aakjær var skruet ned, og i en længere periode var det blot musik som blev spillet. ”Alt Jeg Ville Sige”, ”Sig Det Nu” og hittet ”Skulder Ved Skulder”. Sidstnævnte fortalte hun en historie om en kvinde ved navn Majbrit. Majbrit skulle giftes og ville gerne have Aakjær til sit bryllup for at synge sangen. En langtrukket anekdote som viste sig at være fuldstændig ligegyldig, da Aakjær gjorde det for pengenes skyld alligevel.

Koncerten kørte meget hurtigt i selvsving, og når Aakjær begyndte at snakke, så begyndte publikum også. Hun skal dog have cadeau for sin elekroniske lyd og sine historier. Så længe de bliver holdt korte.

Annika Aakjær, Klubscenen, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Har du lyst til at se flere af Helles billeder, så kan du klikke lige HER