Sam Kelly & The Lost Boys, Telt 1, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Sam Kelly & The Lost Boys – Fuldstændig enestående

Med en stemme der kan fange publikum i et jerngreb, spillede Sam Kelly & The Lost Boys Telt 1 på Tønder Festival op til den bedst mulige middagsfest, man kunne ønske sig.

Da jeg fredag middag gik ud af Telt 1 efter koncerten med Sam Kelly & The Lost Boys, sagde jeg til mig selv: ”Sikke en oplevelse”. For det opsummerer meget godt koncerten med Sam Kelly & The Lost Boys. Det var nemlig en oplevelse udover det sædvanlige. Aldrig har jeg set en koncert, der tog hånd om publikum og inddrog dem på den måde, som Sam Kelly gjorde.

Allerede fra første sang, ”Gallows Pole”, kunne man fornemme, at det var utrolige talentfulde musikere der stod på scenen. Omkring mig sad der personer der ikke vidste hvem Sam Kelly var. Efter ”The Keeper”, ”The King’s Shilling” og ”The Golden Vanity” spurgte jeg, hvad de synes om det, de havde set indtil videre. Den ene svarede: ”Han er fantastisk”. Og det er fuldstændig korrekt – han var fantastisk.

Der var ikke noget til koncerten, som ramte ved siden af. Selvom koncerten var inde i et telt, så fandt dagslyset stadig vej derind. Det gjorde, at græsområdet derinde var oplyst, men scenen stadigvæk var forholdsvis mørk. Og den mørke drog de en fordel af. Lysshowet fungerede nemlig rigtig godt. Det oplyste alle seks medlemmer af bandet, og gav dem det rampelys, som de fortjente.

Sam Kelly & The Lost Boys, Telt 1, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Hvem er Bob Dylan?

Inden sangen ”Dullahan” sagde Sam Kelly: ”To get the full experience of this song, you all need to pretend you are dying”. Mens latteren i teltet spredte sig, fortsatte Sam Kelly komikken og kaldte blandt andet den erfarne musiker Bob Dylan en ‘up-an-coming’ artist i sjov. Sam Kelly spurgte nemlig publikum om nogle kendte ham, og overraskende kom der få svar tilbage.

Afslutningsvis spillede bandet ”The Greenland Whale”, ”Chasing Shadows” og ”Jolly Waggoners”. Alle sange viste bandet fra deres rå side, og det klædte dem rigtig godt. Som en afsluttende bemærkning sagde Sam Kelly, at der senere på dagen ville være CD-signering. De håbede dog denne gang, at der ville komme flere mennesker, end der er i bandet. Man var også mere end velkommen, selvom man ikke skulle købe en CD. På den måde ville de se populære ud.

Koncerten med Sam Kelly & The Lost Boys bliver svær at slå. Jeg håber heller ikke den bliver slået – for de var fredag middag fuldstændig enestående.

Tak Tønder Festival.

Sam Kelly & The Lost Boys, Telt 1, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Har du lyst til at se flere af Helles billeder, kan du klikke lige HER