Lukas Graham, Open Air, Tønder festival, tf18
Foto: Helle Arensbak

Lukas Graham – Tønders anden darling

De altid charmende Lukas Graham gav torsdag aften en elegant koncert på Tønder Festivals hovedscene, Open Air.

Med plads til godt og vel 13.000 mennesker, var der overraskende mange pladser omkring Open Air scenen, da den 29-årige sanger Lukas Forchhammer og resten af Lukas Graham gik på scenen. Og mens smilet var stort blandt de fremmødte, var smilet på bandet endnu større. Smilet gav samtidig også anledning til aftens første sang, “Happy Home”, efterfulgt af “Take The World By Storm”.

Og taget verden med storm må man sige Lukas Graham har gjort. Siden deres debut i 2010 er det blandt andet blevet til to studiealbums, gode hitlisteplaceringer i USA og Grammy Awards nomineringer for blandt andet Record of the Year i 2016 med ”7 Years”

Foran Open Air scenen var det et publikum, som tilsyneladende havde brugt al deres energi ved Michael Falch og Dét Band. De var nemlig hverken klar på at klappe hurtigt ved “Strip No More” eller juble efter hver sang.

Lukas Graham, Open Air, Tønder festival, tf18
Foto: Helle Arensbak

Hitparade

Lukas Graham har efterhånden haft så mange hits, at en koncert med ham kun kan blive en hitparade. Men det kan også nemt blive for meget. Deres sange kommer nemlig meget hurtigt til at lyde ens, og til aftens koncert var det desværre ingen undtagelse. I aftes føltes det, som om at  Lukas Graham kørte den hjem på højrebenet. Når både ”Love Someone”, ”Mama Said” og ”Drunk In the Morning” kommer efter hinanden, så bliver det meget ens. Det nævnte vi også, da de spillede på Grøn. Det kan du læse lige her

Lukas Forchhammers far betyder rigtig meget for ham. Så meget at “You’re Not There” er dedikeret til ham. Lukas Forchammers far hed Eugene Graham og var musikbooker for Tønder Festival. Bandet nåde at spille én koncert, mens han var i live, og den fandt sted på selvsamme scene som Lukas Graham spillede på i aftes.

Afslutningsvis spillede bandet en ny sang, som virkelig var helt sin egen. Lyden var nærmest af bombastisk toning og fremhævede virkelig bandets dygtighed. Til sidst spillede de ”Funeral” som var lidt en sørgelig afslutning på hele koncerten. Bandets dygtighed står ikke til diskussion, men at slutte med sådan en trist sang – det er trist. Men når man er Tønders anden darling, så går det nok.

Lukas Graham, Open Air, Tønder festival, tf18
Foto: Helle Arensbak

Du kan se flere af Helle Arensbaks fede billeder lige HER