Post Malone, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni

Post Malone i præsens

Kometkarriererapperen Post Malone leverede en kraftpræstation fredag aften, da han alene på scenen fik Smukfest til at gynge, kaste håndtegn og synge med på sine hits.

Vi var ellers skeptiske pre Post. Da han for nogle måneder siden optrådte til årets Coachella, var hans vokal forfærdelig, og han virkede helt væk på medikamenter, der med garanti er ulovlige i Danmark. Men da Texas-rapperen Austin Richard Post stillede sig på Bøgescenerne fredag aften, formåede han at fjerne alle tvivl om hans evner og talent.

Den 23-årige stjerne har kun tre år på bagen som Post Malone – et navn, der forresten er blevet skabt af en rap name generator på internettet – men har formået at sælge firedobbelt platin i USA, være nummer ét på Billboards Top 100 og turneret verden rundt. Og nu stod han altså helt alene med sit band gemt væk bag bagtæppet, og viste sine skills for det engagerede publikum.

De fleste af fraserne kunne Smuklingerne, hvilket er det gode ved et kort bagkatalog. Desværre betød det dog, at sætlisten kun kunne strækkes op på knap og nap 55 minutter. Men intensiteten i de 55 minutter gjorde det okay.

Post Malone er nemlig virkelig dygtig og har en fed stemme. Det er en kende mystisk at høre en stemme, der minder om Chad Kroegers, rappe i stedet for at synge “How You Remind Me”, men da hele skoven rockede med på “Rockstar” – Malones version, ikke Nickelbacks – blev det fuldstændig ligegyldigt.

Masser af energi havde den unge herre, der efter sin optræden valgte at løbe ned i fotograven og give hånd til alle, han kunne komme i nærheden af på de forreste rækker. En gensidig kærlighedsstemning blev skabt. Det var fedt at se publikum omfavne denne her nyere stjerne, da der tidligere har været problemer med at trække folk til, hvis de ikke kan synge med på alle numrene. Numre, der helst skal have tredive år på bagen.

Den tatoverede rockstjerne beviste sit værd, og jeg glæder mig personligt til at se ham i Danmark igen om nogle år med endnu flere store hits, et større bagkatalog og en længere sætliste.

Post Malone, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni