Bananarama, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni

Flashback Friday med Bananarama

Bananarama er et af Storbritanniens mest succesfulde bands nogensinde. Desværre kunne de ikke finde tilbage til fordums styrke, da de gæstede Smukfest.

Bedst som første tone blev slået an, stoppede den silende regn i Bøgeskoven. Selvom publikumsmagneten SAVEUS spillede på Smukfests største scene, var det nu ikke fordi fremmødet foran Stjernescenen var skuffende.
Det talstærke publikum vidner uden tvivl om, at den britiske trio har haft nogle solide hits i tidens løb. Faktiske har Bananarama (i lidt forskellige opstilliner) siden 80’erne haft intet mindre end 32 singler på Storbritanniens single-hitliste. Så det er absolut ikke fordi, det skorter på meritter for de tre briter.
At Bananarama havde deres storhedstid for 30-35 år siden kom fint til udtryk i publikums gennemsnitsalder, der – med al respekt – lå i den tungere ende af Smukfest-segmentet.

Nostalgi-festen fes ud i sandet

Selvom trioen har opnået mange milepæle i årenes løb, blev det aldrig for alvor en fest, der gjorde deres glorværdige karriere ære.
Setlisten bød på ganske vist på nogle af Bananaramas største hits, men det syntes aldrig at være den store gensynsglæde blandt publikum. Der manglede ellers ikke på 80’er-keys og synkrondans, men sidstnævnte blev leveret med cirka samme overbevisning, som når Madonna forsøger at agere 18-årig poptøs.
“Cruel Summer”, “Love in the First Degree” og især gruppens vel nok største hit “Venus” satte om nogen lidt gang i dansefødderne, men det store energiudbrud udeblev desværre.
Måske var jeg bare for ung til at være med. Jeg var trods alt slet ikke født, da Bananarama havde deres storhedstid. Men når kvinden ved siden af mig udbrød “Jeg må have været ret fuld i 80’erne, for jeg husker ikke, det var så dårligt”, tillader jeg mig at vurdere, at min alder ikke var eneste problem ved aftenens koncert.
Bananarama, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af Lasses flotte billeder HER.