Go Go Berlin, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni

Go Go Berlin gjorde Smukfest elektrisk

På trods af en forsinkelse på godt en halv time, en sol, der blev erstattet af gråvejr og en smule regn, ventede publikum tålmodigt på Go Go Berlin skulle rocke Stjernescenen på Smukfest. Forsinkelsen var de ikke skyld i. Til gengæld kan vi give dem ’skylden’ for at give publikum et yderst velskruet setup.

Fødslen af Go Go Berlin fandt sted for 8 år siden et sted i Silkeborg. De autentiske rockdrenge fik på rekordtid placeret sig i toppen af hitlisten med deres debutalbum “New Gold” som landede i 2013. Årene forinden havde de brugt på at spille den ene koncert efter den anden, og det er de blevet ved med lige siden. På intet mindre end 3 kontinenter har de spillet flere hundrede koncerter. Det er med andre ord et vanvittigt rutineret liveband, vi får lov at opleve fredag aften.

Ægte rock kan ikke slås ihjel

“Gode ting kommer til dem, der venter. Tusind tusind tak fordi vi måtte vente lidt på jer. “ lød det fra Christian Vium. Da Go Go Berlin endelig fik lov til at indtage scenen, efter tekniske problemer havde holdt dem tilbage.

”The Ocean” var første nummer, bassen bankede som et hjerteslag, og Vium sang som en drøm. Starten til en god rockkoncert var officielt gået. Dog gik der ikke længe, inden de jyske drengene atter mødte modstand på deres vej. Midt i en ellers intens nedtælling til det næste rockmoment røg lyden.

Vium proklamerede prompte, at følgende besked havde fundet vej til ham “Det er med kæmpe risiko, at vi fortsætter, vi kan få stød – så vi DØR (…) Men det er da lige meget, vil I ikke gerne se det? Så får I da noget for armbåndet”. Herfra var der kun en vej, og det var fremad mod rock land.

Nu hvor vi er i det elektriske hjørne, er det passende at fremhæve fremførelsen af ”Electric Lives”, fra andet album af selv samme navn. Det blev nemlig et af koncertens helt store højdepunkter. Energien var intens og synergien blandt bandmedlemmerne var helt unik, de kunne alle deres håndværk på instrumenterne og Viums vokal gik direkte ind på hver en strofe.

Vium & Co. vinder hver gang

Go Go Berlin er efterhånden kendt blandt folkemængden som Danmarks bedste liveband – og den titel kan de med stolthed stadigvæk bryste sig af, hvis du spørger undertegnet. Drengene havde dét, der skulle til for at levere en god rockkoncert på trods af tekniske problemer undervejs.

“Sidste gang vi spillede her spurgte jeg Rihanna om hun ville spille et nummer med os. Det ville hun ikke. I år har vi spurgt Britney Spears… hun kommer heller ikke.” lød det kækt fra den karismatiske forsanger, inden har lovede os et nyt nummer i stedet. På ”Here Comes The Darkness” blev vi præsenteret for en mere elektronisk lyd end vi hidtil har været vant til at høre fra deres side – men kombinationen af det elektroniske og deres ellers rockede sound fungerede.

Mod koncertens slutning fik vi selvfølgelig serveret et par af de helt store numre. ”Kids” og ”Raise Your Head” sendte os ud i skoven med fornyet energi og en god koncertoplevelse rigere.

Go Go Berlin, Smukfest, Smuk18
Foto: Lasse Lagoni
Se Lasses billeder lige HER.