Shawn Mendes, Smukfest, 090818
Fængende performance God publikumskontakt Velspillende band
75%Fantastisk pop
Læser Bedømmelse 3 Stemmer
65%

Shawn Mendes kan karakteriseres som den perfekte popprins i et moderne musikeventyr. Med sin lækre stemme og smukke ydre, var han mere end klar til at kæmpe for at vinde over den massive regn og redde det fremmødte publikum for en vejrbaseret nedtur med en fantastisk koncert.

På trods af Shawn Mendes kun er tyve år gammel, har han allerede et imponerende bagkatalog af solide og velskrevne pophits bag sig. Han er strøget til tops på de internationale hitlister med samme hastighed, som en raket der har kurs direkte mod himmelen.

”There’s Nothing Holding Me Back” satte gang i koncerten med et brag, og allerede her manifesterede Shawn Mendes sig, som den talentfulde og dygtige kunstner han er. Med guitaren i hånden og en sikker vokal, viste hans vejen for, hvad vi kunne forvente af de kommende halvfjers minutter foran Bøgescenerne. ”

Inderlig og oprigtig charmør

Halvvejs i koncerten faldt der ro på det ellers insisterende lysshow, og det yderst kompetente band forlod scenen for en stund, nu var det kun os og ham. Mendes satte sig selvsikkert tilrette bag det store klaver, hvor han spillede en coverversion af Frank Oceans ”Thinkin’ Bout You”. På elegant vis leverede han en inderlig performance, sangen klædte ham og tog os på mange måder 5 år tilbage i tiden, hvor Shawn Mendes netop blev opdaget på baggrund af hans imponerende coverversioner på internettet.

Inderlighed var ikke et enkeltstående tilfælde ved koncerten, og under hittet ”Mercy” demonstrerede den unge stjerne, at han besidder alle de kvaliteter, der skal til for at være en vaskeægte kunstner. Publikum var på, og lydbølgen af skrig var ikke til at tage fejl af, de fik hvad de ville have og gav ligeledes Shawn Mendes tilbage, hvad han fortjente – en opbakning der kunne høres i hele skoven.

Shawn smeltede hjerter på stribe

De mest dedikerede fans havde stået klar siden først på eftermiddagen, hvilket vidner om hvilken tiltrækningskraft den unge charmør har på hans publikum – og man forstår det godt. Med hans nærvær var han nemlig fuldstændig tilstede for publikum, som oplevede en Shawn Mendes, der udstrålede, at det eneste sted i verden han ville være i dette moment var lige dér på Bøgescenerne i Skanderborg.

Med en himmel der havde åbnet op for de helt store haner piskede regnen ned i mellem bøgetræerne, men det påvirkede ikke det veloplagte publikum, måske fordi regnen gav anledning til et højdepunkt (i hvert fald for de mange unge, som er lidt vild med den flotte fyr). Shawn Mendes udviste nemlig sympati med det standhaftige publikum, ved at tømme en flaske vand udover sig. Sjaskvåd, som resten af folkemængden, lagde han op til ”Never Be Alone”, mobilerne røg i vejret og lyste skoven op, alt imens vi blev beriget med Shawns lækre vokal. En vokal som kunne smelte samtlige hjerter i Skanderborg.

”In My Blood”, som er en af hans mest personlige sange til dato markerede, at vi nærmede os slutningen på koncerten. Den helt store finale kom dog med kæmpe hittet ”Treat You Better”. Shawn Mendes leverede et brag af et show og med denne standard, ser jeg frem til hvad de næste år bringer – det kan kun blive stort.

Shawn Mendes, Smukfest, Smuk18

Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses lækre billeder af Shawn Mendes lige HER.