Jacob Dinesen, Smukfest, Smuk18, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Jacob Dinesen – Et rock’n’roll stjernefrø

Jacob Dinesen åbnede Bøgescenerne på Smukfest med solid rock’n’roll fyldt med stemning og en stor stemme.

Årets Smukfest blev onsdag eftermiddag besøgt af en 22-årig Tønderdreng. Hans albums sælger som syndsforladelse i middelalderen, og han trækker masser af publikummer til sig, når han spiller på festivalerne. Alligevel har de færreste hørt om ham i København.

Og dog. Til foråret spillede den unge Jacob Dinesen i Forum i København. Så hovedstaden er ved at blive overtaget på samme måde, som han har overtaget de jyske spillesteder og P4.

Onsdag eftermiddag overtog han Smukfest, da han for første gang spillede på Smukfests største scene, Bøgescenerne. Sammen med sit fire-mandsband spillede Dinesen sin countryinspirerede, old school rock fra de to studiealbums, Count The Ways (2015) og Brace Against The Storm (2016) samt et par nye singler.

Dinesens vokal minder om en god blanding af Leonard Cohen, Johnny Cash og Bruce Springsteen, hvilket gør hans stil ret unik blandt den yngre generation af musikere. Men hvor sønderjyden også skiller sig ud, er ved sin fantastiske evne til at performe på en scene. Det falder ham så naturligt at nå ud over scenekanten. Det så man blandt andet, da Dinesen ved hittet “Jesse” gik ud blandt publikum og sang med dem. Så snart, en telefon var i selfievinkel, stillede han sig klar og smilede mellem stroferne, som han leverede med samme kraft som på scenen. Han formår at underholde med små vittigheder og visuelt i sit kropsprog på en måde, som flere af hans jævnaldrende kollegaer godt kunne lære.

Smilende, leende og med styr på at få folk med, leverede Dinesen og band en fin koncert onsdag eftermiddag. Han skal nok blive til noget, den unge Tønderdreng, når først han har et par år på bagen og lidt mere erfaring i bagagen.

Jacob Dinesen, Smukfest, Smuk18, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni