Justin Timberlake, Royal Arena
Foto: Lasse Lagoni

Justin Timberlake rykker grænserne for entertainment

Et to-timers langt vanvidsshow fra start til slut fyldt med hits, soul, sjæl og fantastiske dansemoves fik premiere på dansk grund lørdag aften, da Justin Timberlake besøgte Royal Arena til det første af to shows i Ørestaden.

Royal Arena lignede langt fra sig selv, da publikum lørdag aften strømmede ind gennem dørene til den store sal. Udover en kæmpe scene i den ene ende som vanligt, gik der et podie hele vejen ned gennem salen. Det snoede sig som en å på en mark i det danske sommerlandskab. I midten var der et lille rundt plateau, hvor der på hver side var V.I.P.-afsnit i afspærret område med dertilhørende privatbar. Langs det lange, snoede podie, var der plantet små træer.

Da klokken slog 21:00 var hele salen proppet. Det var nærmest umuligt at finde et eneste tomt sæde. Overhovedet. Luften i salen emmede af spændning og begejstring. En stemning, der eksploderede, som lyset i salen blev slukket, og en stille intromelodi fungerede som kirkeklokkerne, der ringer til gudstjeneste. Jublen var voldsom.

Lyset tændes på scenen. Ind kommer bandet – The Tennessee Kids – én efter én. Korsangerne kommer ind. Publikums jubel og begejstring stiger, men taget er ved at lette, da den 37-årige, 1,85 meter høje krøltop fra Memphis træder ind på scenen. Justin Timberlake var i huset, og jeg er næsten sikker på, at alle i en radius af fem kilometer fra Royal Arena kunne høre det.

Justin Timberlake, Royal Arena
Foto: Lasse Lagoni

“HEY!” råber J.T., og bandet slår an til det tunge nummer “Filthy”, som kommer fra albummet med samme navn som årets tour: Man Of The Woods. “Filthy” lyder dog som et restprodukt fra 20/20-pladerne udgivet i 2013. Ikke at det er en dårlig ting. Men temaet for det nye album er “tilbage til rødderne” for sydstatsbarnet, og her er Filthy langt mere “SexyBack”-Timberlake. Næste nummer på både album og sætliste, “Midnight Summer Jam”, viser meget mere den nye retning for den tidligere N’Sync-darling.

Sammen med sine dansere valser Timberlake ud i salen på det lange podie. Tankegangen i at kunne komme ud til dem bagerst i lokalet er fed, og jeg er sikker på, at det har gjort oplevelsen bedre for de fleste publikummere. Efter “LoveStoned” fra “FutureSex/LoveSound” går hele salen amok, da Timberlake råber “I’m Bringing Sexy Back!”. I en endnu mere funket version sparker J.T. and The Tennessee Kids totalt gang i denne lørdag aften.

Showet var så tight, så velproduceret og så underholdende, at det var svært at huske at skrive noter. Det var jo tid, man skulle kigge væk fra det vanvid, der foregik på gulvet. Efter “Man Of The Woods” og “Higher Higher” kørte crewet den hjem med en klassiker fra debutalbummet Justified, nemlig åbningsnummeret “Señorita”.

Efter hurtigt kostumeskift – hvilket, jeg tror, er fungeret løbende under podiet – dukkede Timberlake op i den anden ende af salen med sine mandlige dansere. Iført habitjakke dansede de rundt, mens de første toner til “Suit & Tie” lød. Efter introen stoppede musikken og det, der skulle have været en lille, dramatisk kunstpause, blev til flere minutters klappen og trampen i gulvet fra den udsolgte sal. Publikum overgav sig fuldstændig til Justin og hans hold. Underholdningsværdien var højere end noget, jeg nogensinde har set før.

Justin Timberlake, Royal Arena
Foto: Lasse Lagoni

Efter dansefest i habit stillede Timberlake sig op på scenen nede hos bandet ved en trommemaskine. Den begyndte han at trykke lidt på, mens han drillede publikum. Han begyndte at mikse “My Love”, men som den var ved at droppe for alvor, trådte han et skridt væk og sagde “But y’all don’t wanna hear that”. Responsen fra publikum beviste noget andet, og en klassiker fik sin tid i spotlyset. Alt sammen leveret med smil og energi fra aftenens hovedperson, der opførte sig som om, at der ikke var noget som helst andet sted i verden, han hellere ville være. Han fik alting til at se så nemt ud. Som om, han slet ikke havde brugt flere måneder på at finpudse alle detaljer til showet.

Herefter var det tid til endnu en klassiker, nemlig “Cry Me A River”. Et nummer om hævngærrighed efter utroskab. Et nummer, de fleste har et forhold til. Et nummer som mange nok kan koble en træls ekskæreste til. Og et nummer, som Timberlake og band formåede at løfte fra albumversionen til fire minutters rene kuldegysninger og eksplosioner i følelser. Det var svært at rumme, hvor godt et stykke musik, det egentlig er, når man pludselig står og får lov til at føle det.

Justin Timberlake, Royal Arena
Foto: Lasse Lagoni

Som en fin balance fra et så følelsesladet nummer med negativt fortegn, gik Timberlake direkte over i Mirrors. Et nummer om at genfinde kærligheden og spejle sig i hinanden i et godt og sundt parforhold. Modsætning. Balance.

Sammen med kor og dele af bandet gik Timberlake ud i midten af rummet med sin akustiske guitar og sang hans måske mest country nummer nogensinde, nemlig “Drink You Away” fra 20/20 part II.

Efter en kort pause, hvor det blev bygget en lille bålplads i anden ende af podiet, kom J.T. og band ud og kørte rundesang om bordet. Hver af korsangerne fik lov til at synge et lille covernummer – blandt dem var blandt andet “Dreams” af Fleetwood Mac og “Come Together” af The Beatles. Meget stemningsfyldt og passende til temaet for hele showet, mens skærmene viste trætoppe, stjerner og tusmørke over folks hoveder.

Slutspurten blev åbnet af “What Goes Around/Comes Around” skarpt forfulgt af fællessang til nyeste klassiker “Say Something”. Nummeret “SummerLove” fik et twist, da det blev spillet med små tweaks af G-Eazys monsterhit “No Limit”. Herefter fik V.I.P.-gæsterne virkelig noget for pengene, da Justin og danserne kom ned på et farvet dansegulv i sektionen og dansede til “Rock Your Body” lige foran dem.

“Supplies” blev der sunget med på, inden de sidste rytmer skulle ud gennem kroppen med “Like I Love You”. Sidste nummer var “Can’t Stop This Feeling”, der må siges at være blevet en succes for den 37-årige entertainer. Med fællessang og farvel til de mange aktører på scenen, lukkede Timberlake af alene på scenen med at takke for en smuk aften, hvorefter han bukkede og gik af. To timer var gået i hæsblæsende tempo med energi fra ende til anden. Ingen fornemmelse af ugidelighed, ingen kedelige momenter. Bare ren underholdning på højt, højt niveau.

Havde Michael Jackson levet i dag, havde han klappet af Justin Timberlakes blik for show og entertainment. Vi andre må klappe ekstra for den store oplevelse, der personligt topper noget, jeg nogensinde har prøvet før.

Justin Timberlake, Royal Arena
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af Lasses virkelig fede billeder fra koncerten HER.