Sigrid – Norsk komet leverede euforisk popperfektion

Norske Sigrid havde for andet år i træk fået en indbydelse til Roskilde Festival. I år havde hun dog opgraderet fra sidste års mere ydmyge forhold på Apollo til scenen under Avalons teltdug. 

Sigrid er blot 21 år og har i skrivende stund kun EP’er på CV’et. Alligevel er hun allerede godt i gang med at manifestere sig som Nordens største poptalent. Lørdag aften skulle hun følge op på sidste års fremragende Roskilde-debut.

Højenergisk charme og vokal i verdensklasse

Med et bagkatalog bestående af to EP’er, skulle der selvsagt uudgivet musik på bordet for at fylde det timelange set ud. I stedet for at ty til nogle af de sikre hits, åbnede Sigrid selvsikkert koncerten med to ukendte numre.

De blev dog leveret med så meget overbevisning og energi, at publikum hyldede den norske spirrevip med jubelråb og klapsalver – faktisk inden hun overhovedet var gået på scenen.

Avalon bugnede med norske festivalturister, og opbakningen fra hjemlandet gjorde synligt indtryk på Sigrid.

”Plot Twist” fra Sigrid første EP blev det første hit, der fik publikum til at eksplodere af ren popekstase. Efterfølgende satte ”Raw” en tyk streg under, at nordmanden er indehaver af en fuldstændig forrygende vokal. Hun er tilmed én af den slags vokalister, der næsten kun bliver bedre, når de opleves live. Det er ikke ligefrem en bedrift, der er en selvfølge hos hendes mere erfarende pop-kolleger.

Foto: Robert Hendel

Et ydmyg stjernefrø

Hvis man ikke vidste bedre, kunne Sigrid sagtens gå for at være en festivalgæst, der var faret vild og pludselig var endt på scenen. Her er ingen flashy outfits, ingen ekstravagant makeup, ingen vilde backdrops eller koreograferede backupdansere. Der er ”bare” Sigrid, hendes out of this world stage presence. Og et dygtigt band, bevares.

Det er i og for sig ganske forfriskende med en performer, der hviler så meget i sig selv, at de andre lag bliver ligegyldige. Der er ikke mange minusser at finde ved aftenens koncert, men det er måske snart retfærdigt at bede om lidt fornyelse.

Hvor Sigrids numre nærmest over én kam er euforiske popperler, baseres de ofte på samme opskrift. Og lad os bare være ærlige: Det er ikke en opskrift, der revolutionerer popindustrien.

Et vers, der starter stille ud, bygges op for til sidste at eksplodere i synths og insisterende stortromme. Det fungerer, og det fungerer pissegodt, men når det er sagt, er det måske netop på ovenstående parametre, Sigrid skal overraske os, hvis hun skal blive ”den næste MØ”. Det er altid en smule unfair at sammenligne nye kunstnere med de mere etablerede, men Sigrid har ved flere lejligheder bevist så stort et værd, at vi godt kan tillade os at skrue forventningerne i vejret.

Sigrid tog sejren

Sigrid fulgte lige i halen på popindustriens nuværende it girl, britiske Dua Lipa, der spillede på Orange Scene timen forinden. Hits som ”Don’t Kill My Vibe”, ”High Five” og ”Strangers” blev leveret med så meget indlevelse og spilleglæde, at det smittede af på samtlige tilhørere, og i den direkte duel om at blive Roskilde Festivals ukronede popdronning, var det Sigrid, der stod tilbage som vinder.

Og ja, okay, Dua skulle spille en anelse flere mennesker op til dans, men Sigrid bragte alt det X factor og karisma, som hendes britiske kollega ikke formåede at vise på Orange.

Til Dua Lipa kom vi for sangene. Til Sigrid kom vi for Sigrid.

Foto: Robert Hendel

Se resten af Roberts billeder HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her