I audiens hos kong Nick Cave

Så var det tid til en af de helt store helte fra min barndom. Nick Cave har altid haft en helt særlig form for karisma, med hans dybe, sælsome stemme, der fremmaner magi med hver en tone.

Der er jo ingen chance for, at Nick Cave og band skulle kunne indfri mine forventninger. De har stået bag så mange triste teenagedrømme, at hvis blot man havde lidt hang til langt hår og mørk stemning, så var Nick Cave en helt af en helt særlig støbning.

Der er vist også andre, der har levet en lille smule i den sorte garderobe, for pladsen foran Orange Scene var fyldt til bristepunktet. Jeg ved ikke, om der var flere eller færre til Eminem, men mon ikke en små hundredetusinde Roskildegæster havde bevæget sig op, for at se et af de største navne i de seneste tre årtier.

Nick Cave & The Bad Seeds, Roskilde Festival, Nick Cave, RF18, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Lyden af indestængt vrede

The Bad Seeds åbnede med de nye “Jesus Alone” og “Magneto” fra Skeleton Tree, og så var det tid til en rigtig klassiker i “Do You Love Me?”. Herefter fortsatte den “dårlige indflydelse” i strakt arm, og man kan kun have respekt for en mand som Nick Cave.

Hans udstråling er magnetisk, og jeg brugte ganske mange minutter på at sunde mig oven på den magtdemonstration, som The Bad Seeds leverede. Fra “Into My Arms”, hvor aftenens hovedperson satte sig ved klaveret og indbød til fællessang, til “Jubilee Street”, der gav tænderskærende kuldegysninger, var det bare imponerende.

Når halvdelen af numrene giver gåsehud, så ved man at man oplever et specielt øjeblik. Den anden halvdel fik en til at rocke med.

Helt fantastisk blev det, da “Stagger Lee” blev leveret i en så overlegen udgave, at mine ben stadig skælver ved tanken. Der er så mange gode ting, at sige om denne koncert, at jeg føler mig helt og aldeles mundlam, i mine forsøg på at beskrive det.

Også “Push the Sky Away” ramte en nerve. Omkvædets messende gentagelse forsikrer en om noget smukt. Det er nok den fornemmelse, som får folk til at gå til bønnemøder med tungetale. Dette er så tæt, jeg kommer på at blive religiøs.

Nick Caves optræden står som et skoleeksempel på, hvorfor man går til koncert. Manden i det sorte jakkesæt ejer sine omgivelser. Hans første indskydelse er at gå ned til publikum, og stille sig op på hegnet. Herfra blev næsten halvdelen af koncerten brugt. Hænder blev rørt i takt med vores sjæle, og det fortsatte fra tidlig aften til solen gik ned.

Nick Cave & The Bad Seeds, Roskilde Festival, Nick Cave, RF18, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses billeder af koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her