Stefflon Don – Arena-koncert på Apollo

Akkompagneret af DJ/hype man og fire backup-dansere bød britisk-jamaricanske Stefflon Don fredag aften op til caribisk rap-fest på Apollo. 

Stefflon Don er stadig et relativt uskrevet blad på den britiske rapscene. Dog nævnes hun vidt og bredt som ét af de største hiphop-talenter lige nu. Aftenens koncert beviste, at hun er en rap queen in spe.

Lak og female power

Stefflons bagkatalog tæller i skrivende stund et 11-numre langt mixtape og et hav af features – heriblandt senest et samarbejde med “Despacito”-bagmand Luis Fonsis på nummeret “Calypso”. Kendskabet til den britiske rapper er derfor givetvis relativt begrænset for hovedparten af Roskilde Festivals deltagere.

Indtil 15 minutter for koncertstart var der således stadig relativt tomt foran Apollo-scenen. Dog endte der med at være et ganske hæderligt fremmøde.

Observationer foran Apollo tydede på, at mange kendte Stefflon af navn men ikke så meget på hendes nuværende bagkatalog. Rapperens eminente stage presence sendte dog hurtigt stemningen i vejret blandt publikum.

Stefflon Don, Roskilde Festival, RF18, Apollo
Foto: Lasse Lagoni

Bootylicious hiphop-talent

Stefflon Don har en [indsæt selv peach-emoji], der kan give selveste Beyoncé kamp til stregen. Det skortede da heller ikke på dristige dance moves og female empowerment på Apollo fredag aften – hvilket blev modtaget med bifald blandt både mænd og kvinder.

Mens solen gik ned over festivalpladsen, spyttede det prominente hiphop-talent rim, der (som minimum) var en Arena-placering værdig. Fair nok, aftenens hovedperson har som nævnt et begrænset bagkatalog, så placeringen på Apollo giver fint mening.

Der er dog uden tvivl potentiale til meget, meget mere.

Talentet rækker til mere

Stefflon sammenlignes ofte med Nicki Minaj, og lighederne var da heller ikke til at tage fejl af. Hverken når det kommer til udseende eller teknisk kunnen.

Dog beviste Stefflon i løbet af den knapt 60 minutter lange koncert, at talentet uden tvivl rækker til meget mere end Nicki Minaj-sammenligninger og Roskildes mindste scene.

Eneste umiddelbare minusser ved aftenens koncert var en underligt malplaceret DJ, der skabte mere forvirring end flow. Ligeledes var der relativt lange pauser i et forholdsvist kort set.

Stefflon blev i 2017 signet af Quality Control Music, så mon ikke der snart er et fuldgyldigt album på vej, der kan kvalificere hende til en større scene end Apollo. Aftenens koncert var i hvert fald et bevis på, at briten er én, der er værd at holde øje med.

Stefflon Don, Roskilde Festival, RF18, Apollo
Foto: Lasse Lagoni

Lasse stod klar med kameraet under koncerten. Du kan se resultatet HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her