Foto: Robert Hendel

“Så fik man skyllet bananen”

Endnu engang handler det om vand på Roskilde Festival. Det er nok de støvede omgivelser, hvor vand for alvor bliver forstået som livets kilde, der gør det.

Derfor har vi selvfølgelig dækket badedyrsregattaen, som i al sin enkelthed er en ølstafet på vand. Selvom det gælder om at komme først, så er der også moralske vindere. Camp Banan var dukket talstærkt op for at få skyllet kostumet. Oppustelige bananer, og nogle af dem var også rigtige badedyr, sloges derfor med mere traditionelle strandløver og havfruer om at svømme hurtigt.

Vi tog os tiden til at få hørt, om der er nogle gode råd til en anden gang. Det klare råd vi fik fra bananerne var at man nok skulle have revurderet kostumevalget, “for det var svinehårdt”. Til gengæld var alle deltagere glade for at få en dukkert. Lidt køligt vand gør godt på en varm dag, og badesøen tog sig ud fra sin pæneste side.

Vinderne var naturligvis begejstrede for sejren, og de fejrede deres præmie i god stil. Præmien var en passende omgang badeolie og sæbe, som nok ikke ser meget brug under festivalen.

Den oppustelige krokodille ser også ud som et hit i år. Der var i hvert fald adskillige af dem til stede ved badesøen, og det bliver ikke sidste gang, at badeanstalten afholder ølstafet på vand.