Foto: Robert Hendel

Roskilde-fortællinger for voksne: Stella og Dragen

Stella og Dragen lyder som et børneeventyr, men årets udgave af Roskilde Wipeout er en beskidt omgang.

Camp Find Holger har arrangeret endnu en udgave af Wipeout, komplet med penisskilte, vandgrave og nøgenhed. Vi tog os en kort snak med en af arrangørerne, for at få et indblik i forberedelserne til et indslag i camplivet på Roskilde Festival 2018.

– Det er jo ikke det samme som før i tiden. Der mangler lidt noget charme — i forhold til at holde det i en pavillonlejr… Det er jo mest af alt noget andet nu om dage. Nu er det organiseret.

Hvor længe har i lavet Wipeout, og hvordan måler årets konkurrence sig med tidligere år?

– Vi har gjort det i 10 år nu, så det er ved at blive normalt. Det var vist et ret gennemsnitligt år… Dragen var den rigtige vinder.

Brian, som Holger også hedder, skulle ud at rydde op, så her følger et kort resumé af konkurrencen.

Foto: Robert Hendel

Årets bane med bestod af en flot række forhindringer såsom et skilt, der med sine skarpe kanter kunne have givet store udfordringer, en over-under, en vandgrav, find holger-udfordringen, Fernet Branca-bong og så en stripperstang.

Dommerpanelet bestod af en stribe kvinder, der havde den endelige magt til at justere tiden på en række kriterier, som var aldeles mangelfuldt beskrevet. Det eneste, som blev pointeret, var at nøgenhed talte med i tiden.

Derfor så vi også Stella have et uheld i vandgraven, hvor der røg et bryst ud, til stor glæde for de samlede tilskuere. Det var dog intet mod et flot nøgenløb af Seb, som landede på 29 sekunder, og lignede en klar vindertid.

Det var indtil dagens klart langsomste løb, som kom fra den fulde drage. To minutter og nitten sekunder lød den rigtige tid på, men med et fradrag på to minutter for stilpoint, blev det en suveræn sejr. Der var også

Både Stella og Dragen løb med en flot præmie på en flaske Fernet Branca, og dragen tog en ekstra ramme øl med på skulderen, som uden tvivl vil blive delt i festligt lag senere på dagen.