Nik & Jay, Tinderbox, TB18, Blå Scene
Foto: Helle Arensbak

Nik & Jay – fyrede op for en fænomenal fest

Nik & Jay har været en del af den danske musikscene i langt over et årti. Hit på hit er fløjet ud af popmaskinen, og i takt med årene er gået, er Nik & Jay vokset fra at være flabede drengerøve og blevet til stilfulde mænd. Den slags som altid ved hvordan en fest skal sættes i gang.

Jeg hører til den såkaldte ’Nik & Jay generation’, og drengene har leveret det ene soundtrack efter det andet til hele min ungdom. Derfor tog jeg også forventningsfuldt plads blandt den massive menneskemængde, som allerede stod klar foran scenen længe inden Nik & Jay så meget som tænkte på at starte festen. Da bassen begyndte at buldre og sende vibrationer gennem hele kroppen, var tiden inden til en majestætisk entré fra de største, Nik & Jay, som trådte ind på scenen, som de ejede stedet.

Ingen over Nik & Jay

 “Nogen kan li’ Nik & Jay, andre tænker fuck dem/ Men pigerne fortæller mig jeg’ hottere end Justin” rapper Jay på hittet “Endnu en”, som var aftens åbningsnummer. Danmark elsker Nik & Jay, og de elsker at hade dem. Men uanset hvad var drengene hottere end samtlige mennesker på jordkloden i dette moment!

Med deres vilde energi, en arrogance som kun de to kan bære – startede de en sand folkefest i Tusindårsskoven, og publikum var mere end klar til at lade sig forføre af drengenes magi.

Ned i gear uden at dræbe festen

De sidste 16 år har Nik & Jay spyttet rim ud, som der er blevet langet drinks over baren på årets festival. Men foruden at kunne sætte gang i enhver fest, med deres ordkløveri og vilde beats. Så kan drengene også en få publikum til at synge inderligt med på deres ballader. Hvilket koncerten lørdag aften var et tydeligt bevis på.

Efter en fremragende fremførelse af et af de nyeste hits ”Hele vejen”, så var det tid til at komme helt ned i tempo. Et lækkert guitar riff blev fyret af og Jay trådte alene frem på scenen og begyndte at rappe linjerne fra balladen ”Linje H”. Her blev der både plads til inderlighed og dybde midt i den folkefest, som gutterne fra Værløse var værter for.

Festen i det lave gear forsatte med ”Kommer igen”, som publikum begejstrede tog imod. De afdæmpede sange betød ikke at publikum mistede gnisten, som holdte ild i festen. Men det var alligevel tiltrængt, da de atter fyrede op for de tunge beat på klubhittet “Pænt nej tak”.

Nik & Jay, Tinderbox, TB18, Blå Scene
Foto: Helle Arensbak

Magisk og fænomenal folkefest

Efterhånden som mørket faldt på begyndte det gennemførte sceneshow for alvor at komme til sin ret. Med det vildeste lysshow, storskærm, fyrværkeri og konfetti sørgede Nik & Jay for at skabe en helstøbt fest, som kun de to kan.

”Smukt sted I har, tak fordi vi måtte svinge forbi og lave lidt eventyr. Hvis det altså stadigvæk findes?” sagde Nik til det feststemte publikum. Det blev ordene som ledte til kæmpehittet ”Magisk”, festen var på sit højeste. De indledende ord fra sangen ”Ku’ vi lave en Houdini, Ku’ vi lave en Houdini/ Og bare forsvinde væk herfra?” var præcis måden de afsluttede numret på. Som med et enkelt slag med tryllestaven var drengene væk fra scenen. Publikum var umættelige og ikke klar til at give slip endnu. Med klap, skrig, hvin og den obligatoriske ”Lå, lå, lå, lå, lå, lååå” ventede de med længsel på Nik & Jay vendte tilbage.

Hot afslutning

Efter lidt for lang ventetid skete det endelig, Nik & Jay landede på scenen igen. Nu var det tid til “Hot” som startede det hele i tidernes morgen, dengang drengene gjorde bandana og baggy pants moderne. Bandanaen er forlængst skiftet ud. Men hittet holder stadigvæk og hele pladsen dansede med. Afslutningvis blev der fyret op for et lækkert lille remix af sangen, hvor sydlandske rytmer var dominerende og fristede publikum til at flashe deres sexede dansetrin.

“En dag tilbage” blev som forventet aftens allersidste nummer. Nik & Jay leverede en sand hitparade fyldt med så mange højdepunkter, at der kun har været plads til at nævne en brøkdel. Men én ting er sikkert, Nik & Jay sejerede endnu engang, i folkefestens navn.

Nik & Jay, Tinderbox, TB18, Blå Scene
Foto: Helle Arensbak

Se Helles vilde billeder af drengene lige HER