Jamie Lawson, Tinderbox, TB18
Foto: Helle Arensbak

Jamie Lawson nåede aldrig at finde magien

Engelske Jamie Lawson kæmpede for at overleve, da han oplevede massiv modgang i forsøget på at skabe en god koncert.

Den 38-årige singer songwriter fra England er egentlig en erfaren herre inden for det musiske felt. På trods af Jamie Lawson altid har haft kærlighed til musikken skulle der hele tre studiealbums til før han fik sit internationale gennembrud tilbage i 2015. Her i Danmark kender vi ham primært for hittet ”Wasn’t Expecting That”, og netop uforudsete hændelser var der rigeligt af under englænderens koncert.

Kæmpede for overlevelse

Da tonerne til åbningsnummeret ”Fall Into Me” startede med at flyde ud i teltet, tegnede det faktisk godt. Nummeret har en god energi, og var ideelt at lægge ud med. Desværre faldt det hele hurtigt til jorden grundet lydproblemer, der resulterede i, at Jamies Lawsons vokal druknede i musikkens rytmer. Med tegn og fagter markerede han hurtigt, at der var et problem, og man skulle tro, at det ville være et overstået kapitel til næste nummer.

Så nemt skulle det ikke gå for sangeren. Da koncertens andet nummer skulle begynde, blev der forbløffende stille i det lille telt. Både mikrofon og lyden til guitaren var lige så død, som stemningen i teltet. Endnu en nedtur for Jamie Lawson, som blot lige var gået på scenen.

Heldigvis kom der styr på de tekniske problemer, men magien indtraf sig aldrig helt. Flere af sangene endte med at blive halvkedelige, hvilket var en skam, for manden kan rent faktisk noget med sine fine hæse stemme og britiske charme.

For at give et billede af problematikken, kan jeg komme med følgende konstatering. Hvis Jamie Lawson havde været med i et boyband, ville han uden tvivl have indtaget rollen som den dygtige men anonyme sanger, som konsekvent ville stå i skyggen af de andre i gruppen.

Hyggeligt men intetsigende

I sine unge dage optrådte Jamie Lawson rundt omkring på pubs i England og Irland. Den britiske pubstemning, som er ganske hyggelig, hev han også med på Teltscenen i dag. Vi fik i hvert fald en fornemmelse af, at sættet havde fungeret bedre dér end på Tinderbox festival. Når det så er sagt, skal han også have noget ros. Meget af det som gjorde, at det ikke fungerede helt for Jamie Lawson, var på ingen måde selvforskyldt. Når publikum snakker og teknikken kokser, er det klart man ikke når toppen med det samme.

Opløftende afslutning

På trods af startvanskeligheder og en lille snert af anonymitet var der også et par gode momenter at spotte undervejs. Et af disse momenter var da ”Cold in Ohio” blev spillet. Her gik det hele op i en højere enhed. Ligesom den sidste del af koncerten endte med at blive ret opløftende. ”Can’t See Straigt” resulterede i koncertens første rigtig store bifald. Sangen er skrevet i samarbejde med Ed Sheeran, som også har signet Jamie Lawson i sit eget pladeselskab ”Gingerbread Man Records”. Herfra forblev koncerten i et opløftende gear, og sangeren charmerede sig igennem de sidste numre. ”Ahead Of Myself” var koncertens sidste nummer, og her formåede Jamie Lawson at få publikum helt op på mærkerne med en konkurrence i fællessang. Det virkede, og teltet smeltede sammen for første gang under koncerten.

Jamie Lawson kan uden tvivl noget, det var bare ikke på Teltscenen, at han brillerede under aftens koncert.

Jamie Lawson, Tinderbox, TB18
Foto: Helle Arensbak

Se Helles billeder af Jamie Lawson lige HER