Carpark North, Tinderbox, TB18
Foto: Christian Mørkeberg

Carpark North væltede Tinderbox med energisk rockeksplosion

Carpark North havde publikum i deres hule hånd, da de skabte den vildeste elektrorock fest på Tinderbox. Med en sand hitparade, fællessang og ultimativt nærvær. 

2017 var et fantastisk år for Carpark North. Året bød på udgivelsen af deres seneste album “HOPE”, og så spillede de århusianske gutter deres største arenakoncert nogensinde i Royal Arena – publikum stod rent ud sagt overfor et band, som den seneste tid har været flyvende. Flyvende var de tre også på Rød scene fredag aften.

Åbningsnummeret ”Raise Your Head” fra gruppens seneste udgivelse kickstartede den intense power koncert, og fik publikum med fra den første elektroniske lydbølge. Carpark North har været en etableret del af den danske rockscene siden de debuterede tilbage i 2003. Med fem studiealbums i ryggen har de leveret en perlerække af rå elektrorock hits, som har fået danskerne til at rocke med i over et årti. Efter åbningen var det også hit på hit, vi blev præsenteret for.

Carpark North er ikke et af de bands, hvor kun forsangeren træder i forgrunden. Både trommeslager Morten Thorhauge og bassist Søren Balsner optrådte med ekstrem indlevelse og deres musikalske talent kom helt ud over scenekanten.

Søren Balsner har en helt særlig evne til at bygge en intensitet op, som kan mærkes i selv den fjerneste afkrog af festivalen. Under ”Shall We Be Grateful” fik han plads til at lege med de elektroniske lyde og suge publikum ind i et eksperimenterende lydunivers, hvor vi kun ventede på den næste store eksplosive kulmination.

Et rørende og råt band

Præcis som vi så det i Royal Arena sidste år, lukkede Lau Højen os helt derind, hvor mange mennesker normalt er lukket med lås og slå. Med de personlige- og dansksprogede sange ”Glastårne” og ”Håb” var det tid til et eftertænksomt pusterum. Sidstnævnte sang valgte Lau Højen at dedikere direkte til en kvinde blandt publikum, det blev et rørende øjeblik. Jeg kunne høre publikum sukke ”åårh” i kor, da storskærmen pegede direkte på den tydeligt glade og rørte kvinde. Det var et af de øjeblikke, som understreger, hvor evigt nærværende Carpark North er i forhold til deres fans.

Fabelagtig folkefest

Koncertens helt store højdepunkt var uden tvivl da gennembrudshittet fra 2003 ”Transparent & Glasslike” bragede ud på pladsen. I dette moment var der ingen tvivl om, at Carpark North ejede hele Tinderbox. Hele pladsen sang af fulde lungers kraft, og der opstod en helt særlig magi mellem publikum og de tre drenge, som lod publikum blive ved med at synge mens musikken stoppede – dansk folkefest når det er bedst. Men rockmagien stoppede ikke her ”Transparent & Glasslike” for Morten Thorhauge nåede også at svinge trommestikkerne, som gjaldt det hans liv, i en fantastisk trommesolo inden Carpark North forlod scenen og lod publikum vente på den helt store afslutning.

”Da vi var børn drømte vi om det her” proklamerede Lau Højen, da han lagde op til sangen ”When We Were Kids”, som var koncertens første ekstranummer. Når jeg kiggede mig tilbage, og så samtlige hænder svaje frem og tilbage til numret, forstod jeg hvorfor. Alle var med og klar på, at koncerten skulle ende på bedste vis, og det gjorde den med det sidste nummer ”Best Day”. I en helt særlig dance udgave af kæmpe hittet, kom pladsen for sidste gang helt op i gear inden Carpark North takkede af.

Carpark North er et af de bands, som altid leverer, og denne koncert var ingen undtagelse.

Carpark North, Tinderbox, TB18
Foto: Christian Mørkeberg