Biffy Clyro – Bulder, brag og energisk rock

Årets Tinderbox er officielt blevet skudt i gang og det skotske band Biffy Clyro, spillede på Blå scene torsdag eftermiddag, hvor de leverede en ambivalent rockoplevelse. 

Kl. 14.45 gik røgkanonerne af på Blå scene efterfulgt af lettere højtidelig korsang, mens vi blandt publikum må væbne os med tålmodighed inden, at de tre skotske mænd indtog scenen i bar’ overkrop.

Efter en lidt for lang og selvhøjtidelig intro bragede tonerne til koncertens første sang ”Wolves of Winter” ud på pladsen. Energien var i top på scenen, men drengene virkede en smule distanceret til at begynde med. Først efter koncertens fjerde nummer gik Simon Neil i dialog med publikum. Herefter var den hårde og distanceret facade krakeleret, og bandet gav sig tid til både at takke og joke lidt med publikum imellem koncertens mange numre, hvilket klædte de ellers hårde drenge.

Mudret vokal forsvandt i de hårde toner

Biffy Clyro har formået at sammensætte en stærk setliste, som kombinerer det bedste fra deres efterhånden enorme bagkatalog bestående af hele syv studiealbums. Koncertens bedste momenter var utvivlsomt at finde, når der blev plads til Simon Neils vokal på de mere stille numre som ”Black Chandalier” og ”Re-arrange”.

For desværre blev Simon Neils ellers fine vokal ofte væk, når musikken bragede derudaf på bandets intense rocknumre som ”The Golden Rule” og ”Howl”. På trods af en halvdårlig oplevelse med en mudret lyd, skal de tre skotske mænd have ros for deres energi på scenen. Alle tre gav sig fuldt ud og deres energi kunne mærkes udover scenekanten.

På trods af en halvtom festivalplads, hvor halvdelen af publikum langt fra var engageret i de mange rockhits, lod Biffy Clyro sig ikke påvirke, og deres mange års erfaring, fra alverdens mange scener, kom til udtryk netop her. Guitar, bas og trommer blev ligeledes mestret på topniveau, og det var et show hvor guitarskift skete oftere end øllene blev langet over disken i baren.

Med hittet ”Many Of Horror” nærmede koncerten sig sin afslutning, og her går det hele op i en højere enhed inden koncerten afsluttes med et brag med den hårdslående ”Stingin’ Belle”. Biffy Clyro takkede de få fremmødte på pladsen, ved at kaste trommestænger i flæng og andre rekvisitter ud til publikum, inden de atter forlod scenen.

Desværre nåde Biffy Clyro aldrig helt at få hul igennem rockmuren trods et ihærdigt forsøg. Årsagen var nok særligt at finde i programlægningen, hvor Biffy Clyro havde passet bedre til en sen aftentime i stedet for en hyggestund i den danske sommersol, hvor mange gæster endnu ikke havde fundet vejen til festivalpladsen.

Biffy Clyro, Tinderbox, TB18, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses billeder fra koncerten lige HER 

 

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her