Bastille, Tinderbox, 280618
Perfekt vokal Hit på hit Britisk charme
92%Sand popfest
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

Bastille skabte en sublim popfest, da de torsdag aften indtog blå scene på Tinderbox

Solen stod højt på himlen, da publikum havde indtaget pladsen foran Blå scene, hvor den populære britiske kvartet Bastille skulle spille på Tinderbox festivals første dag. Allerede inden Bastille stod klar på scenen, kunne publikums forventning mærkes: ”Eh, eheu, eheu”, lød det omkring mig. Den velkendte og yderst fængende del af kæmpe hittet ”Pompeii” blev sunget af det entusiastiske publikum, som ventede i spænding.

”Good Greif”, som er første single fra Bastilles nyeste album ”Wild World”, åbnede showet og fik publikum med på et splitsekund. ”Hej Tinderbox, vi er Bastille” lød det, da sangen sluttede, fra forsangeren Dan Smith, der fra start forsøgte at charme det danske publikum med lidt usikkert og gebrokkent dansk.

Selvom Bastille kun har to albums i bagagen, har de alligevel et hav af hits bag sig, som de i torsdag aften kunne hive op ad hatten, og en god blanding af både gamle såvel som nye sange blev fremført med en selvsikkerhed i Tusindsårsskoven.

Midtvejs i sættet var det covernummeret ”Of the Night”, der fik publikum helt op i gear. De hoppede rundt, når den karismatiske forsanger bad dem om det. Efter en energisk dansefest startede uptempo numret ”The Silence”, som var det eneste nummer, hvor Dan Smiths vokal kiksede en enkelt gang. Noget der muligvis skyldtes nogle ukendte problemer, som han forgæves forsøgte at få ordnet igennem hele koncerten.

Britisk charme og sublim vokal

Dan Smith har uden tvivl en af de fineste live vokaler, som vi finder på den britiske popscene. De helt stille sange som ”Overjoyed” og ”Oblivion”, hvor Dan Smith normalt brillerer, måtte vi undvære. Men til gengæld demonstrerede han hans sublime vokal igennem hele koncerten, og sikrede undertegnede gåsehud flere gange på trods af den danske hedebølge, som i dag har hængt tungt over Tinderbox. Gåsehuden indtraf blandt andet på den spritnye single ”Quater Past Midnight”, hvor Dan Smiths fyldige og hæse vokal stod klokkeklart.

Foruden en lækker vokal formåede han også at fylde scenen ud ved at være i konstant bevægelse enten igennem dans eller når han selv greb trommestikkerne og spillede med på numre som ”Things We Lost In The Fire” og ”Laura Palmer”, begge sange som også fik publikum helt med.

Bastille må også inkasserer ros for deres engagement i publikum, som de hele tiden sørgede for at være i kontakt med igennem små kække bemærkninger og danske gloser. For ikke at nævne det, der for nogen må have været koncertens højdepunkt. Dan Smith er kendt for at gå ud blandt publikum under debutsinglen ”Flaws”. Tordag aften var ingen undtagelse og heldige blandt publikum fik derfor lov til at komme helt tæt på, da han hoppede af scenen.

Bastille ramte plet med en sand popfest

Bastille har deres helt egen unikke lyd og tilgang til musikken, og de står utvivlsomt bag sikre alternative pophits, som rammer plet hver gang. Det gjorde de også i aften, hvor de leverede intet andet end en sand fest, som gik direkte i publikums festivalhjerter.

Den helt store kulmination på aftenen var da ”Pompeii” endelig blev spillet. Hele festivalpladsen gyngede og sang i kor med Bastille, som sendte publikum direkte ud på festivalen høj på en vanvittig god koncert.

Bastille, Tinderbox, TB18, Blå Scene

Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses Bastille billeder lige HER