Tyler The Creator, NorthSide, NS18
Foto: Thorsten Iversen

Tyler, the Creator – overbevisende energiudladning

Tyler, the Creator gav publikum et spark i røven, da han overbevisende leverede sit en time lange sæt på dette års NorthSide.

Der var tryk på, da Tyler, the Creator gæstede Green Stage på NorthSide sent lørdag eftermiddag. Hovedpersonen havde taget godt af blandselv sange med til publikum, og det virkede til, at ligemeget hvad han præsenterede kunne det ikke slå fejl.

“Where the Flower Blooms” og “Deathcamp” fik publikum i gang fra start og under sin første lille pause, yndede Tyler, the Creator at spørge, hvor fanden han egentlig var? Publikum gav en klar respons med “Denmark”. Hvilket fik rapperen til at smile og sige “Ahh, then everybody shut up, and raise your hand if your black”.

Det fik publikum til at grine, og efter sine små drillerier tog rapperen for alvor fat og begyndte på “boredom”, hvor han godt akkompagneret af publikum skabte et groovy og tiltrængt afbræk på den hæsblæsende start på koncerten.

Både nye og gamle hits

Det varede dog ikke længe for manden var tydeligvis kommet for at feste, og ligesom publikum var blevet lovet inden koncerten, fik de en ren energiudladning af rapperen.

“911/Mr Lonely” satte gang i dansefesten igen, og derfra tog det fart det næste kvarter indtil, manden spurgte: “To those who gives af fuck, can i do some old songs?”. Publikum svarede tilbage med råb og skrig.

Det tog rapperen som et “ja”, og “IFHY” blev leveret i overbevisende stil. “Who dat boy” fra mandens seneste album blev skudt afsted cirka ti minutter senere, hvor han endnu engang stod og råbte ud til publikum imens de råbte tilbage imod scenen.

Energi fra start til slut

Man kunne ved koncertens start have været bange for, at en et sceneshow bestående af en enkelt mand ville gå hen og blive kedeligt i løbet af koncerten, men det blev det aldrig. Tyler, the Creator havde ualmindeligt godt fat i publikum der både skreg, dansede og hoppede sig igennem hele koncerten.

Stjernen sluttede af med hans nok mest streamede sang “See you again”, hvor han i mellemstykkerne bankede sangen over i trap-genren. Det hele sluttede dog af med hovedpersonen selv, der stod uden musik og sang med publikum, en passende afslutning på en utrolig godt eksekveret koncert.

Tyler The Creator, NorthSide, NS18
Foto: Thorsten Iversen