Kellermensch, NorthSide, NS18, Red Stage
Foto: Markus Glavind

Kellermensch for fulde gardiner

På den lille, røde scene på NorthSide stillede danske Kellermensch sig op og leverede en energifyldt, dyster koncert lige efter bogen fredag aften.

Mens solen langsomt fortrak sig efter en lang dag, og The National spillede på NorthSides største scene, havde en del af publikummerne trukket sig ned mod indgangen af festivalen. Her spillede danske Kellermensch et brag af en koncert med masser af energi, attitude og fantastisk lyd til at fylde den lille plads op med rockfest.

Bandet har haft sin gang på jorden i 12 år, hvor det er blevet til to studiealbums, seneste “Goliath” – som anmelderne har været vanvittigt begejstrede for, ligesom deres koncert på Arena ved sidste års Roskilde gik for at være blandt de bedste.

Musikken bliver nemlig bragt til live på en helt ny måde, når forsanger Sebastian Wolff kaster sig rundt på scenen med en indlevelse, der kunne gøre de fleste store, inernationale stjerner misundelige. Sammen med resten af det velspillende band formår Esbjerg-drengene at skabe et lydunivers, der suger én ind i en mærkelig mellemting mellem introvert og ekstrovert. For musikken er skabt til fordybelse og eftertænksomhed med violiner og bas, men live bliver det omformet til en dansefest med tråd og trommer.

Et nummer som “Mediocre Man” er genialt at danse til, så det gjorde publikum. Den timelange seance fungerede både med og uden fokus, for de snakkende mennesker på bænkene i baren bagerst på pladsområdet så også ud til at nyde soundtracket til deres aften.

En kraftpræstation uden lige fra det fine band, som forhåbentlig en dag får lov til at lukke en af de store scener og kæmpe lige op mod de internationale hovednavne, for guderne skal vide, de har klassen til det.

Kellermensch, NorthSide, NS18, Red Stage
Foto: Markus Glavind