Thundercat, NorthSide, NS18, Red Stage
Foto: Lasse Lagoni

Thundercat spillede for de få

Thundercat alias Stephen Lee Bruner spillede for de få indviede, da han torsdag aften troppede op på NorthSides Red Stage for at give koncert. 

Det var lige på og hårdt, da Thundercat startede sin koncert på dette års NorthSide med intronummeret “Rabbot Ho” fra sit album “Drunk” fra 2017.

Kimen til koncerten blev lynhurtigt lagt, og det tog ikke mange øjeblikke for festivalgængerne at vurdere, om Thundercat var et hit eller noget skidt. De første koncertgængere forlod allerede koncerten efter 5-10 minutter, og det strømmede ud med mennesker igennem det meste af koncerten.

Stephen Lee Bruner virkede dog ligeglad med det udvandrende publikum og fokuserede nærmest udelukkende på de fem forreste rækker, der lod til at bestå af kendere og hardcore Thundercat-fans.

En blanding af det meste

Iført en grøn tanktop, røde shorts og blå cap virkede hovedpersonens mondering ligeså farverig som hans musik. Igennem det 45 minutter lange sæt kom stjerneproduceren og sangeren ind på afarter af både jazz, soul, funk og R&B, hvilket betød at publikum ikke kedede sig et sekund.

Det trofaste publikum, der stod koncerten igennem, virkede alle til at have en god oplevelse, og de fleste af festivalgængerne rokkede frem og tilbage, imens de svingede deres lemmer i alle mulige og umulige dansetrin i jagten på at ramme beatet.

Det var dog lettere sagt en gjort, men på trods af det eller måske nærmere til trods for det, virkede festen løssluppen og stemningen god, og Thundercats bløde, soullede stemme hjalp gevaldigt efter de til tider lidt lange melodiske stykker.

Musikken i fokus

Der var ikke meget snak fra kunstneren selv under sættet, men det blev da til et enkelt nærmest halvkvalt “I love you guys” før sangeren i samme åndedræt fortsatte sin “Heartbreaks”.

Thundercat havde længere perioder i sættet, hvor bandet koncentrerede sig fuld og fast på at spille musikken, hvilket desværre betød at tilstedeværelsen på scenen led en lille smule.

Konklusionen på Thundercats besøg må derfor blive, at manden spillede for de få indviede, og dem der var gakkede nok til at opfange og forstå producerens helt specielle univers.

Thundercat, NorthSide, NS18, Red Stage
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasses galleri fra koncerten HER