Heartland Festival, Heartland18
Foto: Helle Arensbak

Galleri: Fredag på Heartland

Egeskov Slotspark er smuk, hyggelig og frem for alt leveringsdygtig i skygge og masser af chillout moments. Dag to på Heartland er stegende hed. Blæsten er som sunket i jorden, og solen har lagt sin bagende hånd på folket. Det er lige før det er for meget af det gode med næsten 30 grader.

På scenerne er det mændenes dag. Men det skulle vise sig, at det blev en kvinde, der efter midnat slog til og stjal fotografens fotohjerte. Mere om det crush senere.

Benal indledte med teknisk knockout, da teknikken drillede og sceneteknikere blev hastekaldt til DJ pulten til nyt soundtjek. “Undskyld, undskyld”,  råbte den fortvivlede musiker fra scenen ud mod de hardcore fans på første parket. De fik dog gang i maskineriet, og så rappede den formstærke Benjamin sig ud af krisen.

“Det her er ikke CV” gjalede Benal på Highland, for den rigtige Carsten Valentin var at finde en time senere på Green Stage. Den stille mand med den stærke stemme fik en varm velkomst ikke blot fra lykkelige fans, men også fra solen, der ubarmhjertigt strålede om kap med de ikoniske strofer og eftertænksomme melodier. Det blev et stenet møde sidst på eftermiddagen, som blev nydt på alle leder og kanter.

Om vi er nær Dommedag? Det er der flere svar på og i dagens talk var Johan Olsen med på linjen og gav sit besyv med hvor vi er på vej hen. Magtens Korridorer var i dag skiftet ud med sirlig kasket pæn skjorte og naturvidenskabelige dommedagsscenarier. Dejligt at se en anden side af den dybt charmerende frontmand.

De unge knægte fra Liss bragte den gode atmosfære videre, og pigehjerterne smeltede på første parket over de smidige musikere. Chill-out er kodeordet denne fredag, og overalt ligger der folk og nyder sommerdagen, imens musikken danner baggrund og udbygger den samlede lykkerus.

Aftenens andet koryfæ kom med guldmikrofon og hatten lidt på skrå. Van Morrisons jazzede fest var lidt swingende, men gæsternes glæde ved at få serveret en levende legende til bobler og sen aftensmad gav god stemning i slotsparken.

Mørket kom luskende og forventningen steg med flere meter, da The The med 56-årige Matt Johnson i front kom til Heartland for at genopstå. Velkomsten var hjertelig og efter fotografernes udtog, kom der mere nerve på scenen. Et stort ønske blev opfyldt i fotografens bog.

Spotlyset blev stillet skarpt på nattens sidste kunstnerinde. Hjemmebane-darling og lige så fynsk som brunsviger. Det er selvfølgelig MØ vi taler om. Hele dagen har fotografen koncentreret sig om mænd, og nu står en efterhånden ikonisk kvinde foran os. Håret er kort og bevægelserne adrætte. Hun bevæger sig som hun vil – og fotograferne sluger hende med linseglasset. MØ er bestemt ikke karry med poseringerne, og en tur ud til publikum får vi også. Hun bruger sine tre numre til fulde. Det er en sand fornøjelse at være på arbejde, når man møder en entertainer som hende. Et hurtigt action-crush efter en varm dag med “mand og guitar” på de fleste scener. Nu kan jeg gå glad ned i teltet og vente forhåbningsfyldt til den store finale på Heartland om få timer.