Mew – Borte med blæsten

Mews smukke, introverte lydunivers forsvandt i blæsevejret på Jellings største scene, da de spillede tidligt fredag aften.

Anders Breinholt gjorde alt for at tale oplevelsen op, da han skulle præsentere fredag aftens første band på Scenen på Jelling Musikfestival. Desværre talte han for en halvtom plads, som ikke helt følte kærligheden til Mew i samme grad som ham selv.

Mew er et af Danmarks største rockbands, der med talent og snilde som få har beriget verden med noget af det fineste musik gennem de seneste tyve år. Breinholt valgte især at fokusere på albummet Frengers, der har 15 års fødselsdag i år. Et album, som Mew valgte at fremhæve på deres sætliste for Jellings publikum. Desværre var de fejlbooket som bare fanden.

For da de gik på scenen lidt over seks og indenfor de første tre numre havde spillet “Special” og “The Zookeepers Boy”, var publikummet stået af. Jonas Bjerres flotte, lyse vokal forsvandt i musikken, som igen blev overdøvet af blæsten, der med sine fem-seks meter i sekundet mudrede oplevelsen.

En hurtig gisning ville være, at hvis Mew havde spillet på Teltscenen ved en 23-tiden i stedet, så havde oplevet været meget mere intens og til at sætte sig ind i. Men med mad- og ølboder, campingstole, legende børn etc., der skabte udenomsstøj for den introverte, alternative indie rock, så blev Mews performance aldrig til mere end baggrundslyd for en festival, der glæder sig til at feste til Aqua senere på aftenen.

Lad mig igen understrege, at Mew er dygtige musikere, der har lavet stærk musik over de seneste to årtier. Jeg tror på, at en performance magen til på Heartland næste weekend vil kunne gå over i historien som noget af det stærkeste, dansk musik har at byde på. De passer bare ikke ind i denne her setting på Jelling.

Mew, Jelling Musikfestival, Jelling18, Scenen
Foto: Lasse Lagoni

Lasse tog nogle smukke billeder af Mew. Dem kan du se lige HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her