Saveus, Store Vega, 050418
Fantastisk energi fra start til slutGod sætlisteGlimrende lyd
"How Did I" blev mærkelig fremført
91%Nærmest perfektion
Læser Bedømmelse 1 Stemme
96%

Selvom kalenderen sagde torsdag den femte april, så formåede Saveus at få det til at føles som en fredag, da de spillede til nærmest perfektion for et udsolgt Store Vega.

Til P3 Guld i 2015 dukkede den første vinder af X-faktor frem på scenen: Martin Hedegaard. Denne gang var det dog ikke længere under navnet Martin Hedegaard, men som Saveus – et nyt soloprojekt. Siden da er det blevet til utallige koncerter, en EP og nu en soloturné som torsdag aften bragte ham forbi et udsolgt Store Vega.

Klokken 21:00 skete det. Pausemusikken blev slukket, og lyset dæmpede sig fra de seks gamle lysekroner der normalvis sender lyset ned på mahognigulvene og de mørke træpaneler i den gamle salg fra 1956. Frem kom Saveus med blåt laserlys i ryggen, og et stykke musik der lød som intromelodien til hitserien Stranger Things.

Efter en kort introduktion blev det blå skiftet ud med det røde, og sangen ”Erase My Mind” blev stille, men magisk fremført. Bagerst på scenen var der nemlig to runde skærme, som viste små lysglimt der forestillede stjerner. Herefter blev der sagt tusind tak, men der var ingen tid at spilde. Kort efter blev ”The Interview” spillet, og her fik Martin Hedegaards stemme lov til at fremstå kraftig og selvsikker, mens han gik frem og tilbage i takt med musikken.

Saveus, Vega

Foto: Daniel Nielsen

”Vi skal fejre noget i aften”

Med disse ord indledte Saveus en kort monolog, hvor Martin Hedegaard gik trippende rundt på scenen og kiggede smildende ud over publikum. Han spurgte, hvor mange der vidste, hvad han snakkede om – og næsten alle rakte en hånd i vejret. ”Vi skal fucking åbne Orange Scene” blev der råbt i et jubelskrig fra Saveus, mens tonerne til ”Watch The World” langsomt blev spillet til stor begejstring for det tætpakkede Store Vega.

Scenen i Store Vega er ikke den største af slagsen, og derfor er det også begrænset hvor meget udstyr, man kan have med. Når det er sagt, så formåede Saveus under ”Greatness or Madness” at udnytte scenes fulde potentiale. For første gang viste de nemlig, hvad Saveus er for et slags projekt. Et projekt der tør kaste sig ud i noget der er anderledes – men elskværdigt. Dog blev “How Did I” en smule langtrukket og føltes en smule akavet, når skærmene og lyset bevægede sig hurtigere end sangen selv. Der var ingen harmoni at finde.

Men harmonien blev hurtig genskabt da “Everchanging” stilfuldt, men en smule kedelig blev fremført. Lysene på scenen stod stille med undtagelse i omkvædet. Det vildeste var de få krøller tilbage på hovedet af Martin Hedegaard, der bevægede sig i takt til musikken. Det stilfulde, men  sikre fremstilling fortsatte under “Good Times” og “Ready To Die”.

En sikker afslutning

Den nyeste officielle udspil fra Saveus er “Time Can Heal A Man”, og netop den sang fik Store Vega til at lyde som en gudstjeneste i Harlem New York med et gospelkor bestående af 1500 mennesker. Det lød som om, at korets størrelse fordoblede sig selv under “Himalya”. Udover at få hele salen til at klappe lykkedes det også at få folk til at danse til Martin Hedegaards forførende stemme når han sang “That’s why I’II go to Himalaya, uh”. Men før man så sig om, blev Store Vega omdannet til en 70/80’er klub, hvor følelserne og sveden sad helt ude på tøjet. Der blev hoppet og danset, som var det teenagepiger til en Marcus & Martinus koncert.

Af scenen gik de, men 60 sekunder efter stod de der igen. Med rank ryg og stolthed bragende ud af øjnene var det tid til “Will Somebody Save Us”. Ingen havde på nuværende tidspunkt lyst til at blive reddet – og netop den følelse fik Saveus også frem, da de spillede på NorthSide i sommers. Den anmeldelse kan du læse HER.

Koncerten var ved at være ved vejs ende, men før salen tømmes for mennesker og de forladte ølkrus samles ind, var det tid til storhittet “Levitate Me”. Udfra energien på scenen at dømme var der ingen, der havde lyst til at forlade Store Vega i aftes. Men i det mindste forlod man Vega i aften med et smil på læben, og med tanken om at man nok snart ses igen. Om det er til åbningen af Orange Scene på dette års Roskilde Festival, eller om det bliver til en fremtidig koncert i Royal Arena vides ikke. Men om man skal ses med Saveus igen, det er én ting, der er stensikkert.

Saveus, Vega

Foto: Daniel Nielsen

Hvis du kunne tænke dig at nærstudere Martin Hedegaards krøller eller vil du gerne bare se billeder fra koncerten, så kan du se Daniel Nielsens billeder lige HER.