Simple Minds, Vega, 200218
Stor opsætningDygtigt bandFantastiske vokalerLangt men ikke for langt set
100%Farverigt og fantastisk
Læser Bedømmelse 1 Stemme
41%

Endnu et 40-års jubilæumsband spillede endnu en maratonkoncert på Københavnsk jord i denne uge. Simple Minds formåede at skabe en større fest, da de spillede tirsdag aften i Vega.

 

17. januar 1978 havde Simple Minds deres første gig nogensinde. Her 40 år efter er de på tour med nyt album. Et album med 11 spritnye, nutidige numre. Touren ramte Vega i København tirsdag aften, og den udsolgte sal var proppet til randen med ægtepar i fyrrene.

Over folks hoveder spinnede en diskokugle indhyldet i metal, som fik genskinnet fra de små stykker spejl til at skabe et nærmest magisk blødt skær over den gamle sal. Med discovibes nok til at ramme alle hjørner af Forum, lagde Simple Minds med forsanger Jim Kerr i hopla an med “I Travel”.

I selskab med Sarah Browns baggrundsvokaler, Charlie Burchill på guitar, Ged Grimes på bas, Gordy Goudie på akustisk guitar, den kradsbørstige Cherrise Osei på trommer og smukke Catherine AD på keyboard og additional vokal, skabte Kerr et lydrum, der var altomsluttende og dragede én ind.

Beklageligvis for flowet i den meget lange koncert, var der indlagt et interview midt i settet, hvor Kerr og Burchill blev interviewet om deres erfaringer med at spille i Danmark. Herefter satte de midterste del af settet i gang, hvor det nye album blev spillet næsten fra ende til anden. En plade, der klart kun bliver bedre af at blive hørt live i den store sal.

Samtidig var Simple Minds dukket op med en af de største lysopsætninger, jeg har set i Vega nogensinde. Store barrer med LED-skærme flimrede smukke pastelfarver ned over Kerr og company, hvis samspil var imponerende.

Efter album-session var der gået halvanden time, og de sidste 45 minutter var dedikeret til hits. Publikum livede i den grad op, da tonerne til “Waterfront” sparkede det nye kapitel i aftenen i gang. To gange encore skulle der til med numre som “Alive and Kicking”, “Sanctify” og “Dirty Old Town”, inden forløsningen i form af “Don’t You (Forget About Me)” kom for den fyldte sal. Skærmene stod i de skarpeste regnbue-farver, og bandets lyd gav en ekstra dimension til radiohittet, som alle kan huske enhver facet i.

En farverig og livlig tirsdag aften i Vega blev fejret med dans, syngen med, klap og godt humør.

Simple Minds, Store Vega, Vega

Foto: Rasmus B. S. Hansen

Se alle Rasmus’ billeder fra koncerten HER.