Kygo, Royal Arena
Foto: Thomas Rasmussen

Kygo – Norsk bas på budget

Danmark har Martin Jensen, Frankrig har David Guetta, og Norge har Kygo. Fællesnævneren for dem alle er at de er DJs – og sidstnævnte spillede søndag aften en fesen koncert i Royal Arena foran et kedeligt publikum.

Med en scene formet som et kryds og en forhøjet legoklods i midten gik den norske Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kendt under kunstnernavnet Kygo, på scenen. Her tog han både røg, flammer og fyrværkeri med sig, så det hele lugtede som Nørreport Bodega klokken ni om formidagen efter blot ti minutter.

Med kendte sange som ”Stay” og ”Younger” først på setlisten skulle man tro, at festen med 7000 deltagere ville være vild og ekstatisk fra start. Desværre kom den Københavnske søndagsfest til at være et bashelvelde uden lige, hvor alle gik derfra med en flad mavefornemmelse og sprængte trommehinder. Udover bassen var gæsteoptræden fra Jason Walker på ”Sunrise”, Justin Jesso på ”Stargazing” og JHart på ”Permanent” både flade og fantasiløse.

Cover efter cover

Seinabo Sey, Syn Cole, Ed Sheeran, Kyla La Grange og Marvin Gaye er bare nogle af de få navne Kygo spillede et cover af til aftens søndagsfest. Kygo lavede blandt andet et kort og meningsløst cover af ”I See Fire” af Ed Sheeran. Til hvilket formål er stadigvæk et mysterie, men det bedste bud var, at USB-stikket faldt ud af computeren.

Selvom ”First Time” med Ellie Goulding har over 254 millioner streams på Spotify, er det stensikkert, at ingen af de millioner er fra Danmark. Da ’mega-hittet’ blev spillet, var der tilsyneladende ingen som kendte sangen. Selvom det danske publikum var slattent, kom der stadig høj applaus ved nummeret – mon ikke det skyldes røgen, fyrværkeriet og flammerne?

Selvom der ikke er meget gang i den norske gut, udstrålede han alligevel masser af pondus. Det kræver alligevel sit at stå ophævet over alle andre og klappe i takt til musikken. Et arbejde Kygo gjorde til perfektion.

Kygo, Royal Arena
Foto: Thomas Rasmussen

Du kan jo godt

Midt under det charmeforladte sceneshow kom den norske DJ med en kæmpe overraskelse. Ned fra  legoklodsen gik han og bag et hvidt klaver satte han sig. Samtidig kom der fire personer med hver deres stryger i skødet frem på scenen. Sammen dannede de de smukkeste rammer for ”Nothing Left”. Lysshowet skal i denne omgang også nævnes. For hver tone klaveret ramte kom der en hvid streg på den mørke baggrund. Det virkede symbolsk og smukt på samme tid.

Et af Kygo mest kendte sange er ”Stole the Show” med Parson James. Parson James var også til stede under aftens koncert, og for første gang var der en gæsteoptræden som havde energi og lysten til at være her.

Afslutningsvis spillede Kygo sit hidtil største hit ”Firestone” fra Cloud Nine albummet fra 2016. Igen kom de forhenværende fantastiske strygere på scenen igen. Denne gang med Conrad Sewell som også er stemmen bag på sangen. Sammen spillede de en udmærket akustisk udgave af sangen før den slog over i mere poppet udgave for at vinke farvel til Royal Arena.

Kygo spillede søndag aften en koncert der fra start til slut virkede upersonlig og kedelig. Der var enkelte øjeblikke, hvor han overraskende med strygere og gæsteoptrædener. Dog var det vildeste under koncerten fyrværkeriet der fik multiarenaen til at lugte værre end Nørreport Bodega. Noget en DJ ikke burde lade ske.

Kygo, Royal Arena
Foto: Thomas Rasmussen

Hvis du har lyst til at se flere billeder fra koncerten, kan du se Thomas Rasmussens billeder lige HER.