Gulddreng – Hvad nu, hvis jeg sagde, jeg ville dø for dig?

“Sneen, den falder på dig” til koncerten fredag aften med Gulddreng, Guldband, DJ Guldsmed og support i Royal Arena.

Emilie- Marie Fridh forudså i sin anmeldelse fra Vega 26. januar 2017, at Gulddreng ville være mere længerevarende end et one hit wonder, Én, der tager os med storm et par år og så forsvinder fra Danskernes bevidsthed.

Den 23-årige kunstner gav i aftes sin afskedskoncert efter at have udgivet ét album. Der stod “Farvel” på de t-shirts, mine børn fik udleveret sammen med billetten.

Vi blev på forhånd informeret om, at Gulddreng havde afsat fra kl. 20.10 – 21.40 (altså halvanden time) for billetprisen. Er det en del af det arrogante show eller mangel på materiale? Som en del af hele konceptet som verdensmand med dejlige damer og dyre drinks, var supporten loyal overfor stilen, hvor DJ Guldsmed fyrede masser af guldkonfetti-rør af.

Så kom forløsningen: Skabelsen af musikbranchens Messias.
Med selvfed humor, iført Liberace fingerringe og de solbriller, der har været Jazzy H’s varetegn, siden Malte kom til verden i Vejle, træder Gulddreng ind på scenen. En live Euroman i Versace mens vi andre går i H&M.

Gulddreng synger, at hele verden elsker ham. Søde skat, du tager fejl, jeg elsker dig ikke. Du lever den drøm, Nik og Jay i midt-00’erne tændte om clubbing, bling-bling og mere pagne, inden de skulle hjem og tidligt op for at følge ungerne til bøjletandlæge.

Du leverede varen, dit publikum var begejstret. Musikerne i bandet spillede igennem, lyden i Royal Arena var perfekt,og din vokal var upåklagelig. Måske har du ikke de samme vanskeligheder som andre med at finde et sted at lade sin Tesla op, men du har nærstuderet dit manuskript, kan din rolle, og afviger ikke et sekund fra den.

Måske bortset fra ‘Under vand’, der er en blues/rap-duet,  som læner sig opad det Suspekt og L.O.C råbte under vand. Ud af 11 singler, røg de 7 ind på nr. 1 på hitlisterne. Kvaliteten på lyd og vokalsiden til trods – er det det eneste nummer i aftes, undertegnede faktisk syntes godt om.

Jeg var lige ved at tilgive, at ‘lektier’ rimer ikke på ‘censor’, da Gulddreng efterfølgende bekendtgjorde, at man ikke må sige noget grimt om kvinder – hvorefter han naturligvis sang “Du er en møgso”.

Gulddreng scorer på humor og kendskab til den SoMe-verden, hans fans lever i.

I ‘Se mig lige nu’ optrådte Gulddreng som Allan Olsens Tårnspringer Thomsen fra Tåstrup: halvvejs en helt, halvvejs én man kan grine af. Så missionen var fuldbragt.

Min sidemand, der fylder 7 år senere denne måned, betrode mig, at han har lidt svært ved at stave til ‘oldemor’. Jeg bemærkede, at han igennem aftenen ikke havde det mindste svært ved at synge med på samtlige tekster ordret.

Hele tiden var Gulddreng nærværende, bandet velspillende og showet gennemført.
I alle generationer, som det sig hør og bør, skal danske mandlige kunstnere synge duet med en svensk sangerinde. Hende kunne vi dog dårligt høre, da Gulddreng og bandet viste de 10.600 begejstrede fans, hvad Royal Arena kan formå af lyd- og lysshow.

Måske er det min høje alder, måske de i mine ører intetsigende tekster, men
jeg kan ikke lide det.  Det er for dekadent.  Jeg holder ikke en hel koncert ved kun at lytte til MIG, MIN berømmelse, MIN beundring og MIN berigelse, og jeg forlader salen for at styrke mig et øjeblik, de havde dog ikke Guld Tuborg på menuen i Royal Arena.

At jeg ikke er overbevist, er ikke Gulddrengs skyld; Han leverer varen og hele publikum skråler og fyrer op med lys på deres smartphones, da han i aftes gav dem et brag af en koncert.

I en Besserwizzer Challenge gav mit bogligt-begavede barn mit praktisk-begavede barn læstelige klø. Hun trøstede sin lillebror således: “Så længe, du står sammen med Gulddreng på dit profilbillede på Facebook, er du vinderen i livet.”

Gulddreng, Royal Arena
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses fine billeder HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Birgitte Sigfredsson
Birgitte Sigfredsson
Hippie/happy yogalærer, der er til musik, der skal lyttes til, musik, der skal skråles med på, og musik, der skal danses til - og gør det helst i skøn forening og helst på en af sommerens festivaler. Taler vinyl, og er helt tilbage fra 1972.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her