Alt-J – En musikalsk magtdemonstration

Den engelske trio Alt-J gav tirsdag aften en musikalsk magtdemonstration i form af en næsten fejlfri koncert. Noget, ganske få artister kan tage på sig, efter de har spillet i Forum.

Joe Newman, Thom Green og Gus Unger-Hamilton stod helt stille. Deres hoveder bevægede sig langsomt tættere og tættere på hver deres mikrofon. Folk holdt vejret og ventede i spænding på starten. Et host blandt publikum fik folk til at gibbe, og vrede blikke blev sendt afsted. Der gik et halvt minut. Den rigtige spænding blev endelig udløst, da forsangers Joe Newmans stemme brød stilheden med et enkelt ord.

”Extra”

Og netop ”Extra” var det første ord i sangen “Deadcrush”, som var først på setlisten til aftens koncert. Koncerten var først lige gået i gang, og Alt-J havde allerede publikum i sin hule hånd. Det fortsatte desuden også, da storhittet “Flitzspleasure” startede. Her klemte Alt-J hånden yderligere sammen, og de viste et lysshow af andre dimensioner.

Alt-j, Forum
Foto: Daniel Nielsen

En melankolsk godtepose

Efter kæmpehittet blev grebet løsnet, og man fik nu muligheden for at trække vejret og nyde atmosfæren til de lidt langsommere toner af “Something Good” og “Nara”.

Men der gik ikke lang tid, før det igen tog fart. Den melankolske godtepose blev rystet godt og grundigt, og op fra posen trak de “In Cold Blood” efterfulgt af den minutkorte sang “The Ripe & Ruin” samt “Tesseltate.”

Alt-J formåede med deres opsigtvækkende lysshow at fange alles opmærksomhed. Det bestod af en baggrundskærm, samt noget der lignede lysstofsrør, der omringede hvert bandmedlem. Aldrig har noget så enkelt, føltes så grandios før. Genialt. Netop de andre dimensioner blev man ført videre til under “Every Other Freckle”, da baggrundsskærmen viste det ydre rum fuld af stjerner og galakser.

Alt-j, Forum
Foto: Daniel Nielsen

En kort fiasko

Popstjernen Miley Cyrus lavede for år tilbage sangen “4×4”. Den har Alt-J taget til sig og samplet et stykke af ind i “Hunger Of The Pine”. Desværre gik der noget alvorligt galt til aftenens koncert, men den blev spillet. Det lød, som om der var forvirring i bandet om hvilken sang, der skulle spilles, mens lyd-folkene måske havde valgt den forkerte fil. Der var ganske enkelt en stor forvirring om, hvad der skulle ske. Normalvis er sangen rigtig god, men blev desværre en fiasko til aftens koncert.

Og ned ad bakke gik det yderligere, da “Bloodflood” blev spillet. Joe Newmans stemme lød som en teenager med stemmen i overgang. På overraskende vis rejste Alt-J sig dog fra fiaskoen og kom stærkt tilbage med hittet “Matilda”, som blandt andet bød på fællessang og omklamrende kærestepar.

Med et hvidt strobelys brændende i øjenene startede tonerne til “Pleader” efterfølgende. Sangen er inspireret af novellen “How Green Was My Valley” af Richard Llewellyn, hvor de to tekstuniverser minder om hinanden. Dog har teksten været igennem Alt-J’s lyd-maskine. Her viste Joe Newman og Gus Unger-Hamilton at de, trods deres skævheder, havde en fremragende vokal.

Alt-j, Forum
Foto: Daniel Nielsen

“Det er ikke slut endnu!”

Efter en stille omgang med sangen “Taro” blev niveauet skruet op med “Left Hand Free” til stor jubel fra publikum. For første gang blev publikum guidet i fællesklapning og fællesang af Gus Unger-Hamilton. Tilsyneladende var dette aftens sidste sang, men blandt publikum var der nogen som optimistisk råbte “Det er ikke slut endnu” – og ganske rigtigt. Der var mere.

Efter en kort pause kom de tre mænd tilbage med fornyet energi. De stod hoppende og glade, mens de spillede “3WW”. Sangen havde en lyd af country, men samtidig formåede den at bibeholde den melankolske lyd. Desværre kom den til at fremstå rigtig flad, og det føltes næsten som om, at luften var gået ud af Alt-J-ballonen.

Dette varede ved indtil aftens sidste sang “Brezzeblocks”. Her tog lysshowet og vokalerne et ryk op. På den måde sikrede Alt-J sig, at alle gik hjem med et glimt af lysshowet i hovedet. Dog fremstod sangen fesen, og man burde overveje at lade den bytte plads plads med “Fitzspleasure” på setlisten.

Alt-J spillede en næsten fejlfri koncert tirsdag aften i Forum. Det er en ting som de burde være stolte over, taget i betragning af, at koncerter i Forum er kendt for deres utrolig dårlige lyd. Det har vores skribent Nanna tidligere påpeget i hendes anmeldelse af Queens of the Stone Age.

Lyden var denne aften håndterbar og fremstod meget klar igennem hele koncerten. Dog mumlede Joe Newman en smule, men det er vel en del af hans charme?

Alt-j, Forum
Foto: Daniel Nielsen

 

Daniel Nielsen tog sit kamera med i Forum, så du kan se de lækre billeder lige HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Tidligere artikel
Næste artikel
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her