Marie Key, Store Vega
Foto: Bo Källberg

Året der gik hos POPLISH: Nicolaj Sveigers bedste koncerter i 2017

Inden længe vil kalenderen ikke vise 2017 – men 2018. Et år sprængfyldt med store koncertnavne som The Rolling Stones, Rammstein, Rick Astley og danske Nik & Jay. Men spørgsmålet er ikke, hvilke kunstnere der har været på dansk jord, men hvem har lavet den bedste koncert?

2017 har været et kæmpestort år for mig. Jeg blev ansat hos POPLISH og havde min anmelderdebut til Marcus & Martinus-koncerten i Royal Arena lørdag den 18. marts i København. Siden den koncert har jeg været afsted til 18 koncerter og én festival,hvor jeg anmeldte ni koncerter. Samlet har jeg altså anmeldt 27 koncerter. Det lyder måske ikke af meget, men personligt er det en kæmpe ting for mig. Jeg vil nedenfor rangere disse koncerter, så I kan få et indblik i hvilke koncerter, jeg synes var de bedste i 2017.

#5: Queen + Adam Lambert, Royal Arena, 22. november.

På en femteplads kommer koncerten med Queen + Adam Lambert i Royal Arena den 22. november. Jeg gav koncerten 93 procent, hvilket i sig selv er rigtig godt, men der var visse mangler som gjorde, at koncerten ikke fik højere. Blandt andet var bassen alt for høj de første 20 minutter af koncerten, og igennem hele koncerten var der ikke nogen reel sammenhæng. Dog leverede Adam Lambert en virkelig flot vokal, og selvom Brian May og Roger Taylor er oppe i årene, så havde de masser af energi.

Du kan læse anmeldelsen HER.

#4: SAVEUS, NorthSide, Red Stage, 9. juni.

På en fjerdeplads har jeg X-Faktor vinderen fra 2008, Martin Hedegaard, som nu er kendt under navnet SAVEUS. SAVEUS spillede på Red Stage på Northside, hvor jeg gav koncerten 94 procent og en lidt speciel titel. Titlen er “Martin havde sex med NorthSide”. Om det var fordi, jeg var i en rus af eufori, eller om stemningen simpelthen var så god, at det kunne sammenlignes med sex, er jeg stadig i tvivl om. Det eneste, som virkelig trak koncerten ned, var, at SAVEUS ikke fortalte, hvad sangene hed, inden de blev spillet. Det skal dog nævnes, at jeg har aldrig har set en mand med så meget energi som ham. Lige indtil…

Du kan læse anmeldelsen HER.

#3: Thomas Helmig, NorthSide, Blue Stage, 10. juni.

På en tredjeplads er der en meget erfaring herre  at finde, som gjorde, at NorthSide blev svinet til for deres elendige booking. Manden er Thomas Helmig, og han spiller kærlighedssange. Jeg gav koncerten med Thomas Helmig 97 procent, og det eneste, der gjorde, at han ikke fik de sidste tre procent, var, at lyden kiksede ved en sang. De fik det dog hurtig rettet, men skaden var allerede sket. Koncerten bestod af en hitparade med en gæsteoptræden fra Medina. Når folk spørger mig, hvad den bedste koncert på NorthSide var, så svarer jeg stensikkert: Thomas Helmig.

Du kan læse anmeldelsen HER.

#2: Marie Key, Store Vega, 1. november.

Med sine store, fyldige krøller, runde briller og et kækt smil får Marie Key min andenplads. På en kold novemberdag fik Marie Key med sine elektroniske undergrundsrytmer Vega til at ramme kogepunktet. Jeg gav koncerten 100 procent. Marie Key var frisk, havde virkelig meget energi og udstrålede glæde ved hver en sang. Sammen med Jay fra Nik & Jay blev der lavet rap om korn, ligesom der blev fortalt historier om Helle Thorning-Schmidt. Samlet set var det en fantastisk dansk koncert, hvor musikken bandt Vega sammen.

Du kan læse anmeldelsen HER.

#1: Rick Astley, DRs Koncertsal, 8 maj.

Selvom de fleste forbinder Rick Astley med internetfænomenet Rickrolling, er han altså også manden, der gav mig den bedste koncertoplevelse i 2017. Koncerten var så god, at jeg kaldte ham guddommelig. Koncerten havde ALT, hvad en koncert skal have. Stemningen var den bedste, jeg nogensinde har oplevet. Lyden var fantastisk, og Rick Astley havde både nogle af de nye sange med, men også en god håndfuld af de gode gamle. Jeg gav koncerten 100%.

Du kan læse anmeldelsen HER.

Var du til nogle af disse koncerter, og er du enig med mig? Så lad mig endelig høre i kommentarfeltet.

Godt nytår.