Scarlet Pleasure tog os med på eksotisk rejse til Popland

Scarlet Pleasure fik os til at drømme om tropiske himmelstrøg, da de lørdag aften spillede op til en solid popfest med legende rytmer i et udsolgt Vega.

I 2017 må stjernerne siges at have stået rigtigt på himlen for drengene i Scarlet Pleasure, og deres karriere har for alvor fået fart på. Indtil for et par måneder siden havde gruppen endnu ikke vundet en eneste pris, men i aften går de på scenen med en del i bagagen. Prisregnen startede i september hvor trioen vandt ”The Voice Prisen”, så fulgte P3 Prisen ”Årets Lytterhit”, og for præcis en uge siden hev Emil, Joachim og Alexander hele to DMA statuetter med hjem, til hvad de nu kan kalde samlingen. På deres efterårsturné spiller de for udsolgte sale i det danske land, men sætter også kursen mod både Europa og USA – og hvem ved? Måske er det kun et spørgsmål om tid, før de for alvor får væltet lydmuren til USA og får det store internationale gennembrud. Men i aften står vi her i Vega ”på hjemmebane” som Emil udtrykker det og er klar til popfest.

Koncerten starter i det helt rolige tempo med ”Reflection”, og publikum vugger stille frem og tilbage, de lader bandet styre showet. Men så tager det fart, lyset går ud, og Emil råber ”Hvad så København!” Pink lys farer rundt i salen fra en flot sceneopsætning, der sikrer et solidt lysshow igennem hele aftenen. ”Good Together” sætter nu gang i festen og publikum. Jeg fornemmer, at publikum og Scarlet Pleasure nok skal være gode sammen her i aften.

Scarlet Pleasure synger solen frem i november

Scarlet Pleasure udgav deres spritnye EP ”Lagune” d. 17 november akkurat i tide til aftens koncert. Efter aftenens tre første numre er det netop blevet tid til at lufte de nye sange. ”Blessing” bliver den første sang fra den nye EP, hvis vi ser bort fra hittet ”Good Together”, som også er at finde på ”Lagune”. Her kommer vi helt ned i tempo, inden vi bliver præsenteret for ”Nirvana”, som unægtelig lyder bedre live end studieversionen. ”Nirvana” har en legende rytme, der får mine tanker til at flyve mod en tropisk sandstand under den blå himmel, alt imens Emils vokal skinner igennem som en varm solstråle. Publikum tager godt imod de nye sange, men stemningen ryger for alvor i top, da Emil sætter gang i en fællessang med ”Limbo”. Hele salens synger starten på hittet mens bandet gør klar til selv at spille numret. Det er kendetegnende for aftenen, at publikum er klar på at synge med. Flere gange ender sangene med at blive et sammenspil mellem publikum og bandet, hvor publikum fungerer som kor og bliver et ekstra element. Dertil må drengene roses for at skabe en ekstra forbindelse til publikum.

En hot afslutning

Som aftenen skrider frem stiger temperaturen, men varmen får vi får alvor, da ”Heat” flyder ud af de store højtalere. ”Heat” bliver sangen hvor koncerten når sit højdepunkt. En helt ny energi rammer drengene og publikum. Emil springer ned til publikum, folk kaster sig ud over tribunerne for at følge ham på gulvet, mens dem som står rundt om den populære forsanger får sig en oplevelse, de sent vil glemme. Der er ligeledes plads til trommesolo og tunge rytmer. Lysshowet giver lige det sidste og skaber rammerne for en fænomenal fremføring af et solidt popnummer.

1 time og 10 minutter lang koncert der har taget os en tur med til tropiske egne, og fået os til at svaje som palmetræer i en let sommerbrise til legende rytmer er ved enden. Drengene har forladt scenen, men vi mangler stadigvæk kæmpehittet ”Deja Vu”. Publikum ved det og har ikke i sinde at forlade Vega, før de har fået det sidste hit med, så der klappes, hujes og trampes meget let i gulvet. Emil træder ind på scenen, og begynder at synge ”Deja Vu” i kor med publikum. Ingen kan tage Emils stærke vokal fra ham – så rund og blød men alligevel med en snert hæshed der tilfører sangene ekstra kant. Igennem hele aftenen har han bevidst sit talent og på aftens sidste sang gøres ingen undtagelse. ”Deja Vu” bliver aftens sidste sang og publikum kan glade tage af sted med fyldte popdepoter.

Scarlet Pleasure, Vega
Foto: Daniel Nielsen

Daniel var med til popfest i Vega. Se hans billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her