Mura Masa, Vega, 311017
Fantastisk energiEt overvældene musikalsk universEt genialt lysshow
100%Mageløse Mura Masa
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

En sætliste, der består af lutter gode numre, er en sjældenhed, nærmest umuligt, men ikke desto mindre, var det det, der skete, da Mura Masa tirsdag aften befriede Store Vega.

Fødderne vibrerede, knæene rystede, kinderne blev varme, da jeg blev ramt af bassen på min ståplads bagerst i Vega denne aften. Hovedet begyndte automatisk at rokke frem og tilbage, og foden satte omgående i gang med at vippe op og ned i takt til aftenens første nummer “Messy Love”.

Få øjeblikke tidligere er det purunge producer-geni Mura Masa – til dagligt Alex Crossan – trådt ind på scenen. Med den røde t-shirt stoppet pænt ned i de sorte jeans, fremtryllede han et sæt trommestikker, han brugte til de mange trommer, der omringede ham på scenen.

Alex Crossan nåede lige at få sagt, “Hvad så København?” før første nummer flød over i det næste. Ind på scenen træder Bonzai, og der går ikke mange sekunder, før hun vrider sin krop rundt i energiske dansetrin, imens hun skrålede “I got, I got Nuggets!”

Befriende energisk

Trommernes pisken, Bonzais vridende dansetrin og bassens pumpen skabte sammen med de lettere lyse toner fra fløjter og keyboard et befriende energisk univers, der greb publikum i hofter og arme og tvang dem til at bevæge sig til energiske rytmer den piskede ud af højtalerne på spillestedet.

Stemningen blev ekstra intens i de sekvenser, hvor Mura Masa udelukkende spillede sine melodiske numre. Opløftet af den befriende energi, og et fuldkommen vanvittigt lysshow, der i den grad var med til at sætte stemningen for producerens musikalske univers, blev publikum revet ind i Mura Masas verden.

Æren for denne aften falder ikke kun på Mura Masa for hans protegé Bonzai, piskede hele aftenen frem og tilbage på scenen. Med rystende, energiske og anderledes dansetrin viste hun Københavnerne, hvordan der skulle festes, og Københavnerne tog udfordringen op og klappede, dansede og sang med på samtlige sange.

Mura Masa, Store Vega

Foto: Daniel Nielsen

En blændende aften

Aftenens koncert virkede til at være den rene hitparade. Om det skyldtes, at Mura Masa kun producerer god musik eller et særdeles veloplagt publikum, vil jeg ikke bedømme. En ting er dog sikkert, og det var de fine bifald, der kom før og efter hver eneste sang. Ikke en sang faldt til jorden.

Hen imod slutningen af aftenen virkede folk fuldkommen utrættelige, og især superhittet “Love$ick”, faldt i særdeles god jord hos de festende gæster. Det blev efterfuldt af den mere rolige sang “Blu”, der slutteligt blev fulgt af “Firefly”, der også må siges at være et af de første hit fra Mura Masa.

Alt i alt var det en fantastisk tirsdag aften i Store Vega den. 31 oktober. Mura Masa og Bonzai brillierede med et kanon sæt, et fantastisk lysshow, utrolige melodiske sekvenser og et genialt musikalsk univers. Jeg skal derfor med glæde møde op igen næste gang, han kommer til Danmark!

Mura Masa, Store Vega

Foto: Daniel Nielsen

Se alle billederne fra koncerten HER.